Δεύτερη ημέρα ψύχους και κακοκαιρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο τα προβλήματα στις μετακινήσεις και στις συγκοινωνίες λόγω της κακοκαιρίας.
 
Μετά από τη βαριά χιονόπτωση της Κυριακής και τους ισχυρούς ανέμους στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, τη Δευτέρα τα περισσότερα προβλήματα προκαλούνται από τον πάγο που διατηρείται στο οδόστρωμα, τις βροχοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες.
 
Σε πολλά βρετανικά αεροδρόμια, όπως το Χίθροου, οι χθεσινές καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων έχουν προκαλέσει τροποποιήσεις στις ώρες των πτήσεων, ενώ συνεχίζονται και οι ακυρώσεις. Υπολογίζεται ότι 50.000 επιβάτες των βρετανικών αερογραμμών είναι αποκλεισμένοι σε αεροδρόμια ανά τον κόσμο.
 
Με δυσκολία και καθυστερήσεις εκτελούνται τα σιδηροδρομικά δρομολόγια, ακτοπλοϊκά δρομολόγια έχουν ακυρωθεί, ενώ από την Κυριακή και κατά τη διάρκεια του πρωινού της Δευτέρας έχουν αναφερθεί πάνω από 20.000 τροχαία προβλήματα και μικρά ατυχήματα.
 
Τουλάχιστον 140.000 σπίτια έμειναν την Κυριακή χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω προβλημάτων που προκάλεσε το χιόνι, 800 εκ των οποίων πέρασαν τη νύχτα χωρίς ηλεκτρικό. Παράλληλα, κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία για περίπου 200.000 μαθητές, κυρίως στην κεντροδυτική Αγγλία.
 
Την Κυριακή το χιόνι έφτασε έως και τα 32 εκατοστά στην Ουαλία, ενώ η θερμοκρασία έπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας στους -12 βαθμούς κελσίου.
 
Σε ισχύ για τη Δευτέρα βρίσκονται «κίτρινες» προειδοποιήσεις για αυξημένη προσοχή, λόγω πάγου και χιονιού στην Ουαλία, στη Βόρεια Ιρλανδία, σε περιοχές της Σκωτίας, στην κεντρική Αγγλία και στις περιοχές γύρω από το Λονδίνο στα νοτιοανατολικά της χώρας.
 
Τη νύχτα αναμένεται να σημειωθούν θερμοκρασίες έως και -10 βαθμούς κελσίου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy