Δεν αφήνει πολλά περιθώρια ικανοποίησης των εκπαιδευτικών η δήλωση ΥΠΠ

Διάλογος σε θολό τοπίο.

 

Σε διάλογο με τους εκπαιδευτικούς που απασχολούνται στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου «με στόχο τη βελτίωση των όρων αμοιβής τους», θα προχωρήσει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης, μετά από χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μια απόφαση ωστόσο που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ικανοποίηση των ελάχιστων ζητημάτων που θέτουν οι εκπαιδευτικοί και αφορούν το καθεστώς εργοδότησής τους. Οι αποφάσεις για απεργιακά μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν μέχρι και την Παρασκευή 13 Απριλίου οπόταν και θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη συνάντηση μεταξύ Κώστα Χαμπιαούρη και εκπαιδευτικών.

Το Υπουργικό αποφάσισε διάλογο μετά από πέντε χρόνια διαμαρτυριών

Μετά από πέντε χρόνια διαμαρτυριών των εκπαιδευτικών και υπό τη σκιά των απεργιακών μέτρων που εξήγγειλαν οι επηρεαζόμενοι, το θέμα απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Χαμπιαούρης είπε πως «το Υπουργικό Συμβούλιο αναγνωρίζοντας το αξιόλογο εκπαιδευτικό έργο που προσφέρεται στα προγράμματα αυτά, ως ένδειξη της θέλησής του να στηρίξει τα άτομα που τα στελεχώνουν, αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να συνεχίσει το διάλογο με στόχο τη βελτίωση των όρων αμοιβής τους».

Παράλληλα κάλεσε όλους όσοι εμπλέκονται στα προγράμματα αυτά, αλλά και όλους τους άλλους φορείς να συμβάλουν στην προσπάθεια εξορθολογισμού και εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των προγραμμάτων αυτών.

Κάλεσε επίσης όλους να αποφύγουν οποιασδήποτε μορφής αντιπαραθέσεις «που θαδημιουργήσουν αναστάτωση στα σχολεία μας και προβλήματα στα παιδιά μας».

 

Τα μέτρα θα ακυρωθούν ή θα συγκεκριμενοποιηθούν μετά τη συνάντηση

Οι εκπαιδευτικοί δεν φαίνεται να ικανοποιούνται με τη δήλωση του υπουργού, αφού ο κ. Χαμπιαούρης δεν έκανε καμία αναφορά στα δύο κύρια αιτήματα που αποτελούν και τη ρίζα των προβλημάτων, δηλαδή την κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών και επαναφοράς του καθεστώτος μισθωτού, καθώς και την αναγνώριση της εκπαιδευτικής πείρας μέσω της μοριοδότησης της προϋπηρεσίας. Μάλιστα, φαίνεται ότι η αναφορά του υπουργού για βελτίωση των όρων αμοιβής, η οποία προμηνύει και τις εισηγήσεις του κ. Χαμπιαούρη για μερική αύξηση των ωφελημάτων, δεν θα γίνει δεκτή από τους εκπαιδευτικούς. «Δεν είμαστε ζητιάνοι», τόνισε στην εφημερίδα μας εκπαιδευτικός που επηρεάζεται από το θέμα υποδεικνύοντας ότι ζητούν αξιοπρεπείς όρους εργασίας όπως ίσχυαν προηγουμένως. Όσον αφορά την απόφαση για απεργιακά μέτρα, αυτή εξακολουθεί να ισχύει και, όπως μας λέχθηκε, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό στις 13 Απριλίου θα αποφασιστεί εάν θα ακυρωθεί η απόφαση ή αν θα συγκεκριμενοποιηθούν οι μέρες των απεργιών.

Σπύρος Σωτηρίου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy