Δεν διορίζει τελικά ποινικούς ανακριτές ο ΠτΔ

Στον Γενικό Εισαγγελέα ανήκει πλέον η πρωτοβουλία των κινήσεων για τα όσα ακούστηκαν την Τρίτη αναφορικά με την υπόθεση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, καθώς ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αποφάσισε όπως δεν προχωρήσει στον διορισμό ποινικών ανακριτών.

Σε επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα, ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρει ότι επειδή δεν ήταν και δεν είναι πρόθεση του η αντιπαράθεση, αποφάσισε όπως δεν προχωρήσει ο ίδιος στον διορισμό ποινικού ανακριτή, ρίχνοντας το μπαλάκι στον Κώστα Κληρίδη, ώστε κατά την έκφραση του, να μην αφεθούν να αιωρούνται ανάλογα βαρύτατες κατηγορίες εναντίον θεσμικών οργάνων ή άλλων προσωπικοτήτων όπως εξ’ άλλου επιβάλλει το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας.

Στην αρχή της επιστολής του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στους βαρύτατους όπως τους χαρακτηρίζει χαρακτηρισμού της δήλωσης του Γενικού Εισαγγελέα, σημειώνει ότι ο ίδιος θέλει να πιστεύει ότι οφείλοντο σε συναισθηματική φόρτιση παρά εκ προθέσεως επιλογή.

«Δεν θα υπεισέλθω στα όσα εκ του συντάγματος είστε εντεταλμένος να πράξετε, με βάση και το πόρισμα του ποινικού ανακριτή Π. Καλλή, το οποίο ουδέποτε αμφισβήτησα. Εξ άλλου στην χθεσινή μου δήλωση οι σχετικές αναφορές περιορίζοντο στις βαρύτατες καταγγελίες του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα που αφορούσαν όχι μόνο το πρόσωπο σας αλλά και σειρά άλλων προσωπικοτήτων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος προσθέτει ότι η αναφορά του ιδίου για ανάγκη διερεύνησης ανάλογων καταγγελιών δεν έπρεπε να εκληφθεί ως στρεφόμενη εναντίον του προσώπου του Κώστα Κληρίδη, ή ως υπόθαλψη προκειμένου κατηγορούμενοι να μετατραπούν σε κατήγορους.

«Θέλω να πιστεύω πως η ευαισθησία που τόσο ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας αλλά και εσείς ορθώς επιδείξατε με τον διορισμό του Ποινικού Ανακριτή για τα όσα λέχθησαν στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, εναντίον του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, έστω και αν διεψεύσθησαν από την κυρία Γιωρκάτζη θα σας οδηγούσαν σε ανάλογες αποφάσεις διορίζοντας ο ίδιος ή ζητώντας τον διορισμό ποινικού ανακριτή από το Υπουργικό Συμβούλιο», αναφέρει ο Πρόεδρος.

Sigma

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy