«Δεν έχουμε κάτι τέτοιο υπόψη μας» αν θα υπάρξει ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ

Πρωτοβουλίες ενδεχομένως να αναμένονται από τα Ηνωμένα Εθνη, εκτιμά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

 

Πρωτοβουλίες από τα Ηνωμένα Έθνη ενδεχομένως να αναμένονται, εκτιμά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος, ερωτηθείς για Κυπριακό, είπε ότι «αυτό το οποίο μπορεί να αναμένεται στη συνέχεια είναι κάποιες πρωτοβουλίες από τα Ηνωμένα Έθνη. Διαφορετικά θα πρέπει να περιμένουμε από την τουρκική πλευρά την ανταπόκριση στην τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι θα πρέπει να επαναρχίσει ο διάλογος».

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει διορισμός ειδικού απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «δεν έχουμε κάτι τέτοιο υπόψη μας, δεν έχουμε κάποια πληροφορία. Περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξουν κάποιες κινήσεις».

Ερωτηθείς αν τα Ηνωμένα Έθνη ζήτησαν την άποψη της πλευράς μας επ’ αυτού του θέματος, ο Εκπρόσωπος έδωσε αρνητική απάντηση.

Πρόσθεσε ότι «θεωρούμε ότι η τοποθέτηση του Προέδρου είναι δεδομένη και θετική. Πέραν αυτού δεν μπορεί ο Πρόεδρος να κάνει από μόνος του κάτι περισσότερο. Ίσως να μπορέσει να υπάρξει συνέχεια παρά το γεγονός ότι συντρέχουν διάφοροι παράγοντες, είναι η διεθνής συγκυρία με τη συμπεριφορά της Τουρκίας, είναι οι εκλογές που έχουν προκηρυχτεί στην Τουρκία και μέσα σε αυτό το σκηνικό μπορεί να υπάρξει κάποια επόμενη είδηση από κάποια πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy