Δεν έχουν πάτο

Δεν έχει πάτο το βαρέλι του αντικομμουνιστικού οχετού. Όχι απλά της εσθονικής προεδρίας της ΕΕ, όπως θέλουν να μας πείσουν οι κάθε λογής οπορτουνιστές.

Το αντικομμουνιστικό κυνήγι μαγισσών είναι επίσημη ιδεολογία της ΕΕ. Είτε σας αρέσει είτε όχι δεν είναι ζήτημα απλά μιας εσθονικής προεδρίας. Εκείνο που αλλάζει είναι η διαβάθμιση. Πόσο πιο χοντροειδής και πιο πρωτόγονη είναι η λάσπη φιλοναζιστών, όπως είναι οι κυβερνήσεις σε κράτη-μέλη της ΕΕ στη Βαλτική και σε άλλα πρώην σοσιαλιστικά κράτη. Οι τόνοι μελανιού από τους απολογητές της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, με στόχο να σβήσουν το αίμα των αγώνων και των θυσιών των λαών και των κομμουνιστών, δεν χύνονται από την κάθε προεδρία. Χύνονται από την ίδια την ΕΕ που εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης ρίχνει ολοένα και περισσότερη λάσπη στις κατακτήσεις του σοσιαλισμού.

Για ευνόητους λόγους θέλουν να αμαυρώσουν τη μόνη εναλλακτική των λαών για απελευθέρωση από την καπιταλιστική εξαθλίωση. Υιοθετώντας κάθε αντικομμουνιστική χάλκευση, είτε προέρχεται από τον Γκέμπελς είτε από τη CIA και τα παραμάγαζά της. Ας σταματήσουν τα παραμύθια. Ούτε ο καπιταλισμός μπορεί να εξανθρωπιστεί ούτε η δικτατορία των μονοπωλίων μπορεί να κρυφτεί πίσω από μάσκες «δημοκρατίας» των αστών. Ούτε είχε διαφορά η φετινή αντικομμουνιστική φιέστα της ΕΕ στο Ταλίν από την περσινή στην Μπρατισλάβα, όπου συμμετείχε και η ελληνική κυβέρνηση. Εξού και οι ενδοαστικές αντιπαραθέσεις κυβερνώντων και αντιπολιτευόμενων στη γείτονα χώρα, περί Εσθονίας, κάθε άλλο παρά αφορούσαν την ουσία. Δίπλα στον πρωτόγονο αντικομμουνισμό των αντιδραστικών δεξιών και ακροδεξιών δυνάμεων, δεν έχει επί της ουσίας διαφορά ο ραφιναρισμένος αντικομμουνισμός των «μετριοπαθών» αστικών δυνάμεων.

Περιλαμβανομένου του δηλητηρίου που χύνουν και όσοι οπορτουνιστές ενδύονται το μανδύα της «αριστεράς». Γιατί είναι ακόμη πιο επικίνδυνη η ενδεδυμένη με «αριστερό» μανδύα αντικομμουνιστική μανία των «ευρωκομμουνιστών» που υιοθετεί όλη την αστική προπαγάνδα και απλά διαχωρίζει τη θέση της ως προς την εξίσωση του σοσιαλισμού με το φασισμό. Αφού κι οι ίδιοι χύνουν το δικό τους αντικομμουνιστικό δηλητήριο απαξιώνοντας το σοσιαλισμό και εξισώνοντας ανιστόρητα τον Χίτλερ με τον Στάλιν, τον καθοδηγητή της αντιφασιστικής νίκης των λαών με πρωτεργάτη το ΚΚΣΕ και το σοβιετικό λαό.

Άλλα όποιο μανδύα κι αν φορέσουν, οι κάθε λογής αντικομμουνιστές που επιδιώκουν είτε την απαξίωση είτε την ποινικοποίηση της ταξικής πάλης, δεν έχουν πάτο εκεί που κυλούν στην προσπάθειά τους να υπηρετήσουν τα μονοπώλια.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy