Δεν εκπλήσσει η συμφωνία Τουρκίας – Ρωσίας

Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη η Τουρκία, ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, να διεξάγει εμπορικές δραστηριότητες με τη Ρωσία, δήλωσε ο Αμερικανός Πρέσβης Τζον Κόνινγκ, κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Άγκυρα και τις πληροφορίες για την άνοδο στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ερωτηθείς, μετά την τελετή υπογραφής της διακρατικής συμφωνία για την εφαρμογή του FACTA, ο Αμερικανός διπλωμάτης απέφυγε να υπεισέλθει στην ουσία των όσων έχουν ανακοινωθεί χθες στην Άγκυρα, λέγοντας ότι δεν είναι επαρκώς πληροφορημένος.

Σημείωσε ωστόσο ότι «είναι φυσικό για κάθε χώρα που έχει τόσο σημαντικές σχέσεις συνεργασίας να συναντώνται από καιρού εις καιρόν σε κορυφαίο επίπεδο για να συζητούν το πώς προχωρούν».

Σε ερώτηση αν η προσέγγιση αυτή θα διαφοροποιήσει την κατάσταση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, ο κ. Κόνινγκ είπε πως ο ίδιος δεν είναι σε θέση να σχολιάσει αυτό το ενδεχόμενο.

Απαντώντας σε παρατήρηση ότι η Τουρκία, μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, θα δώσει στην Ρωσία 20 δις για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου, ο κ. Κόνινγκ παρατήρησε ότι πολλές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ έχουν επιχειρηματικές σχέσεις με την Ρωσία.

«Δεν είναι έκπληξη ότι η Τουρκία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, να έχει επίσης εμπορικές σχέσεις με την Ρωσία. Έχουν πολύ σημαντικές εμπορικές σχέσεις και είναι γείτονες», κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy