Δεν εμπλέκεται η επ. Παιδείας στις καταγγελίες Παναγή

Να μην προχωρήσει στο παρόν στάδιο στη συζήτηση των καταγγελιών στο κυπριακό ποδόσφαιρο αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η κοινοβουλευτική επιτροπή Παιδείας, τουλάχιστο μέχρι να ξεκαθαρίσουν οι έρευνες που διεξάγουν Αστυνομία και Γενική Εισαγγελία.

Η απόφαση λήφθηκε μετά από ενημέρωση και παραίνεση της Γενικής Εισαγγελίας.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας ο πρόεδρος της επιτροπής Γεώργιος Τάσου ανέφερε ότι λόγω της διερεύνησης των υποθέσεων από την Αστυνομία και τη Γενική Εισαγγελία, κρίθηκε σκόπιμο όπως ακυρωθεί η συμμετοχή των άλλων εμπλεκομένων στα συγκεκριμένα θέματα και όπως κληθεί ο Γενικός Εισαγγελέας για να απαντήσει στο κατά πόσο υπάρχει ενδεχόμενο η συζήτηση να επηρέαζε τις ανακρίσεις.

Ο πρόεδρος της επιτροπής ανέφερε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας ενημέρωσε την Επιτροπή ότι υπό τις περιστάσεις και τα δεδομένα και πως έχοντας υπόψη και προηγούμενες υποθέσεις οι οποίες έπεσαν στα δικαστήρια, “θα ήταν φρόνιμο η επιτροπή να μην προχωρήσει άμεσα στη συζήτηση του όλου θέματος αλλά να αναμένει να ξεκαθαρίσουν οι έρευνες”.

Ερωτηθείς κατά πόσο ο Γενικός Εισαγγελέας πληροφόρησε την επιτροπή σε σχέση με το πότε θα ολοκληρωθούν οι έρευνες, ο κ. Τάσου είπε ότι όπως είναι γνωστό τρεις υποθέσεις έχουν ήδη πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, προσθέτοντας ότι με βάση τα όσα ανέφερε σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας, αναμένεται ότι θα ληφθούν και άλλες καταθέσεις και θα συνεχιστεί η έρευνα. Πρόσθεσε πως σε περίπτωση που προκύψει οτιδήποτε, τότε θα ακολουθηθεί η οδός της δικαιοσύνης και για άλλες υποθέσεις.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρέας Καυκαλιάς δήλωσε ότι η ουσία είναι να προχωρήσουν οι έρευνες και να φτάσουν όσο ψηλά πρέπει να φτάσουν. «Αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει η νομική υπηρεσία και ακριβώς ως επιτροπή Παιδείας συναισθανόμενοι τους όποιους κινδύνους εγκυμονούσε η παράλληλη συζήτηση του θέματος στη Βουλή και αφού ενημερωθήκαμε γενικά για την πορεία των ερευνών από το Γενικό Εισαγγελέα, έγινε μια διαδικαστική συζήτηση και αποφασίσαμε στο παρόν στάδιο να μην προχωρήσουμε στη συζήτηση των θεμάτων που έχουμε εγγράψει» είπε ο κ. Καυκαλιάς.

Ανέφερε επίσης πως αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η επιτροπή δεν θα επανέλθει στη συνέχεια για να εξετάσει την ουσία των θεμάτων που αφορούν ακριβώς τις τομές που πρέπει να γίνουν στο κυπριακό ποδόσφαιρο για την εξυγίανση του αθλήματος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy