Δεν είναι η Μεσόγειος που μας χωρίζει, είναι οι διάφορες κυβερνήσεις

Δεν είναι η Μεσόγειος που μας χωρίζει, είναι οι διάφορες κυβερνήσεις

Η Μεσόγειος για μένα είναι πρώτα απ’ όλα το σύμβολο της πόλης μου, στα παιδικά μου χρόνια ήταν η μεγαλύτερή μου απόλαυση. Η μυρωδιά της θάλασσας πάντοτε μου φέρνει στο μυαλό αναμνήσεις από την οικογένειά μου. Η σχέση μου με τη θάλασσα είναι σαν με ένα παλιό καλό φίλο που γνωρίζει όλα μου τα μυστικά από τότε που ήμουν παιδί.

Η καλύτερη ανάμνηση που έχω είναι να είμαι με τη μητέρα μου στην παραλία στην Αλεξάνδρεια, μόνο εγώ και εκείνη παρόλο που ήμασταν 7 αδέλφια και αδελφές. Προτιμούσε να παίρνει εμένα μαζί της, ο θεός ας αναπαύσει την ψυχή της.

Με τη συμμετοχή μου σε αυτό το πρότζεκτ με τον Μάριο και τους άλλους φίλους που είχα τη χαρά να συναντήσω, ένιωσα τη σημασία της μεσογειακής ταυτότητας. Νιώθω οικεία με τον κάθε ένα από την όποια μεσογειακή πόλη και να είναι, είμαστε όμοιοι σε πολλά πράγματα, σε παραδόσεις, στο πνεύμα, τη διάθεση. Δεν είναι η Μεσόγειος που μας χωρίζει (ή μας ενώνει), είναι οι κυβερνήσεις στις διάφορες χώρες που το κάνουν.

Θέλω να κλείσω με αυτό: Νιώθω πάντοτε ότι κουβαλούμε την τέχνη στην ψυχή, στην καρδιά μας, η τέχνη είναι μια διεθνήςγλώσσαπου ο καθένας την καταλαβαίνει. Έτσι με αυτό τον τρόπο, σε αυτή την παράσταση, θα μιλήσουμε για την Μεσόγειο, όπως είναι σήμερα και θα την παρουσιάσουμε σε όλο τον κόσμο με τον δικό μας τρόπο έκφρασης, με την τέχνη μας, της υποκριτικής.

Eslam Essa (Αλεξάνδρεια/Αίγυπτος)

UNITING THE MEDITERRANEAN SEA (PAFOS 2017)

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.