«Δεν μας παίζει» το Facebook παραπονιέται το ΕΛΑΜ

Με το Facebook τα έβαλε ο τοπικός Πρόεδρος του παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο, το ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου.

Σε ανακοίνωση του το νεοναζιστικό κόμμα καταγγέλλει το Facebook που του κλείνει τις σελίδες του ΕΛΑΜ και του ιδιου  ενώ αναφέρει οτι «πολλοστή φορά έπεσε το προφίλ του Προέδρου του Ε.ΛΑ.Μ. Χρίστου Χρίστου στο Facebook, καθώς και προφίλ στελεχών όπως και οι επίσημες σελίδες του Κινήματός μας».

 

To facebook εν τω μεταξύ στους όρους χρήσης του αναφέρει ότι απαγορεύεται κάθε περιεχόμενο που στρέφεται κατά των άλλων με βάση τη φυλή τους (πραγματική ή υποτιθέμενη), την εθνοτική ή εθνική καταγωγή, τη θρησκεία, το φύλο, το κοινωνικό φύλο ή την ταυτότητα φύλου, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, κάποια αναπηρία ή ασθένεια.

Ισως θα πρέπει να σκεφτούν οτι οι απόψεις τους ειναι μισάνθρωπες ίσως αυτό να αποτελέσει μια πρώτη κίνηση στο να καταλάβουν για ποιο λόγο το facebook τους κατεβάζει τις σελίδες και τα προφίλ.

Χαρακτηριστικά  στους ορους χρήσης του το Facebook κάνει σαφές οτι:

«Το Facebook αφαιρεί το περιεχόμενο που περιλαμβάνει ρητορική μίσους, συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου που επιτίθεται απευθείας σε άτομα με βάση τα εξής χαρακτηριστικά τους: 

  • Φυλή
  • Εθνικότητα
  • Εθνική καταγωγή
  • Θρησκεία
  • Σεξουαλικός προσανατολισμός
  • Φύλο, γένος ή σεξουαλική ταυτότητα
  • Σοβαρή αναπηρία ή ασθένεια

Όπως φαίνεται, το  ΕΛΑΜ κατέχει το Lucky7 στις πιο πάνω κατηγορίες.  Οι θέσεις της Χρυσής Αυγής της Κύπρου και στις  7 πιο πάνω κατηγορίες  είναι σαν στόχος για το facebook που παρακαλά τον αλγόριθμο του κοινωνικού δικτύου και του λέει  “κατέβασέ με” .

 

Οι οργανισμοί και τα άτομα που έχουν ως αποκλειστικό τους σκοπό να δημιουργούν μίσος κατά αυτών των προστατευόμενων ομάδων δεν επιτρέπεται να έχουν παρουσία στο Facebook. Όπως και για όλους τους υπόλοιπους όρους, βασιζόμαστε στην κοινότητά μας για την αναφορά τέτοιου είδους περιεχομένου. 

Οι χρήστες του Facebook μπορούν να το χρησιμοποιούν για να αμφισβητούν ιδέες, θεσμούς και πρακτικές. Αυτού του είδους οι συζητήσεις προάγουν το διάλογο και την καλύτερη κατανόηση. Ορισμένες φορές, οι χρήστες κοινοποιούν περιεχόμενο που περιλαμβάνει ρητορική μίσους από άλλα πρόσωπα με σκοπό να ενημερώσουν ή να επιμορφώσουν το κοινό σχετικά με τη ρητορική μίσους. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτούμε από τους χρήστες να διευκρινίζουν με σαφήνεια το σκοπό τους, βοηθώντας μας παράλληλα να κατανοήσουμε καλύτερα τους λόγους για τους οποίους έχουν κοινοποιήσει το συγκεκριμένο περιεχόμενο. 

Επιτρέπουμε τη διακωμώδηση, τη σάτιρα και τον κοινωνικό σχολιασμό αυτών των θεμάτων και πιστεύουμε ότι, όταν χρησιμοποιεί κανείς την πραγματική του ταυτότητα, επιδεικνύει μεγαλύτερη υπευθυνότητα κατά την κοινοποίηση τέτοιων σχολίων. Γι’ αυτό το λόγο, όταν ο κάτοχος μιας Σελίδας κοινοποιεί σκληρό περιεχόμενο, απαιτούμε να συσχετίζει το όνομα και το προφίλ του στο Facebook με αυτό το περιεχόμενο, ακόμα κι αν δεν παραβιάζει τις πολιτικές μας. Όπως πάντα, προτρέπουμε όλους τους χρήστες να προσέχουν την επιλογή του κοινού τους όταν κοινοποιούν τέτοιου είδους περιεχόμενο. 

Παρότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αφαιρούμε όλες τις εκφράσεις μίσους, σάς παρέχουμε επίσης εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε το άκομψο ή προσβλητικό περιεχόμενο. Μάθετε περισσότερα για τα εργαλεία που προσφέρουμε για να ελέγχετε το περιεχόμενο που βλέπετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε το Facebook για να εκφράζετε ελεύθερα τις απόψεις σας και να ενημερώνετε την κοινότητα. Ο αντίλογος, με τη μορφή πληροφοριών που παρέχονται με ακρίβεια, και οι εναλλακτικές απόψεις συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος που σέβεται ακόμα περισσότερο τους χρήστες του.»

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy