Δεν πάνε σε δεύτερο δημοψήφισμα, αν εκλεγούν, οι Εργατικοί

Ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit «δεν είναι πολιτική μας και δε θα περιλαμβάνεται στο μανιφέστο μας» ενόψει των εκλογών της 8ης Ιουνίου, δήλωσε εκπρόσωπος του ηγέτη των Βρετανών Εργατικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν.

Η δήλωση έγινε ως διευκρίνιση επί άλλων τοποθετήσεων από το κόμμα νωρίτερα την Πέμπτη, οι οποίες απέφευγαν να αποκλείσουν την υποστήριξη ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.

Ερωτηθείς μετά από την πρώτη μεγάλη προεκλογική του ομιλία ο Τζέρεμι Κόρμπιν είχε πρώτος αποφύγει να αποκλείσει το επαναληπτικό δημοψήφισμα, όπως και ο σκιώδης Υπουργός Οικονομικών Τζον ΜακΝτόνελ.

Μάλιστα, ο κ. ΜακΝτόνελ σε συνέντευξή του την Τετάρτη είχε αναφέρει ότι οι Εργατικοί θα υποστηρίξουν ενόψει των εκλογών ότι η τελική συμφωνία για το Brexit θα πρέπει «να τεθεί στην κρίση του κοινοβουλίου και ενδεχομένως (στην κρίση) του βρετανικού λαού».

Η πρώτη απόπειρα εκπροσώπου του Εργατικού Κόμματος να διευκρινίσει τα λεγόμενα των κ. Κόρμπιν και ΜακΝτόνελ δε βοήθησε ιδιαίτερα. Ο εκπρόσωπος είπε αρχικά ότι απαιτείται μία «ουσιαστική ψηφοφορία επί της συμφωνίας του Brexit στο κοινοβούλιο» και ότι οι θέσεις του κόμματος επί όλων των πολιτικών θεμάτων θα παρουσιαστούν τις επόμενες εβδομάδες.

Μετά από λίγο και εν μέσω υποθέσεων ότι τελικά ίσως οι Εργατικοί ταχθούν υπέρ ενός δεύτερου δημοψηφίσματος εκδόθηκε η νεότερη και τελική διευκρίνιση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy