Δεν συγχωρεί και δεν ξεχνά ο Ασάνζ

«Κρατήθηκα επί επτά χρόνια χωρίς (να απαγγελθεί) κατηγορία, ενώ τα παιδιά μου μεγάλωναν και το όνομά μου σύρθηκε στη λάσπη. Δεν συγχωρώ και δεν ξεχνώ», έγραψε στο Twitter ο Τζούλιαν Ασάνζ, σχολιάζοντας την απόφαση των σουηδικών αρχών να βάλουν στο αρχείο την έρευνα για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης για την οποία υπήρχε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Από τον Ιούνιο του 2012 ο Ασάνζ βρίσκεται στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, όπου έχει αναζητήσει καταφύγιο, προκειμένου να γλιτώσει από το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, με τη βρετανική αστυνομία να περιμένει να τον συλλάβει μόλις βγει από το κτίριο, με αφορμή τις κατηγορίες για βιασμό, που κατατέθηκαν εναντίον του τον Αύγουστο του 2010 στη Σουηδία.

«Κρατήθηκα επί επτά χρόνια χωρίς (να απαγγελθεί) κατηγορία, ενώ τα παιδιά μου μεγάλωναν και το όνομά μου σύρθηκε στη λάσπη. Δεν συγχωρώ και δεν ξεχνώ» ήταν το μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter ο Ασάνζ.

Λίγο μετά την απόφαση των σουηδικών αρχών ηκυβέρνηση του Ισημερινού, της χώρας που έχει παραχωρήσει άσυλο στον Ασάνζ, χαιρέτισε την απόφαση της Στοκχόλμης και κάλεσε τη Βρετανία να του παράσχει μια «ασφαλή έξοδο». «Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης δεν ισχύει πλέον. Η Βρετανία πρέπει να παράσχει ασφαλή έξοδο στον κ. Ασάνζ» ανέφερε, επίσης στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού Γκιγιόμ Λονγκ.

Ωστόσο η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως ο Ασάνζ θα συλληφθεί αν εγκαταλείψει την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, ενώ και η Τερέζα Μέι δήλωσε πως είναι θέμα της βρετανικής αστυνομίας.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.