Δεντροφύτευση στα καμένα της Σολιάς από Ταχυδρομεία & Πρόσκοπους

Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία και οι Πρόσκοποι Κύπρου προχώρησαν σε δεντροφύτευση στην περιοχή Σολέας σε δύο διαφορετικές δράσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σε ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο Γενικός Εφορος Προσκοπισμού αναφέρεται ότι την Κυριακή 376 Ανιχνευτές του Σώματος Προσκόπων Μαίανδρος Ι (15-18 ετών) συμμετείχαν με τους βαθμοφόρους τους απ’ όλα τα Προσκοπικά Συστήματα της Κύπρου σε αναδάσωση μεταξύ των χωριών Αγιος Θεόδωρος και Κούρδαλι ανατολικά των χωριών Γαλάτα και Κακοπετριά.

Η αναδάσωση έγινε σε δύσβατη περιοχή στην οποία οι Ανιχνευτές έφτασαν ύστερα από πορεία 2 χιλιομέτρων. Στη περιοχή φυτεύτηκαν 1,450 δέντρα τα οποία προμηθεύτηκαν από το Τμήμα Δασών, το οποίο και οργάνωσε προηγουμένως το χώρο.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα σε μέγεθος εθελοντική δενδροφύτευση στη περιοχή, με την αναδάσωση μιας δύσβατης κοιλάδας, όπου ως γνωστό σημειώθηκε το περασμένο καλοκαίρι η τεράστια καταστροφική πυρκαγιά.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι το είδος και το περιεχόμενο της δράσης ήταν επιλογή των ίδιων των Ανιχνευτών ως αποτέλεσμα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που έγινε ανάμεσά τους τον περασμένο Νοέμβριο. Πέρα από την αναδάσωση τα παιδιά είχαν τη βιωματική εμπειρία της επίσκεψης στο χώρο της καταστροφής ζώντας από πρώτο χέρι τις συνέπειες της καταστροφικής λαίλαπας.

Μετά τη δενδροφύτευση οι Ανιχνευτές μαζεύτηκαν στο Γυμνάσιο Λύκειο Σολέας όπου έτυχαν σε κύκλους εκπαίδευσης ειδικών εκπαιδευτικών παρουσιάσεων σε θέματα διάσωσης, άμεσης αντίδρασης σε περιπτώσεις πυρκαγιάς και φυσικών καταστροφών, πυροπροστασίας, παροχής πρώτων βοηθειών, διοικητικής μέριμνας και οργάνωσης, και επικοινωνίας και χρήσης ασυρμάτων από την Πολιτική Άμυνα.

Εξάλλου σε άλλη ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, στο πλαίσιο της κοινωνικής τους προσφοράς, διοργάνωσαν το Σάββατο δενδροφύτευση στο καμένο δάσος της περιοχής του Αγίου Θεοδώρου, στη Σολιά.

Στη δενδροφύτευση συμμετείχε η Διεύθυνση και μεγάλος αριθμός από το προσωπικό των Κυπριακών Ταχυδρομείων, όπου σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών και με οδηγίες του προσωπικού του τοπικού δασικού σταθμού Αγίου Θεοδώρου, φύτεψαν περισσότερα από 350 δενδρύλλια, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση και αναδάσωση του καμένου δάσους της Σολέας.

Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, με γνώμονα την ανεκτίμητη αξία της διατήρησης του δασικού οικοσυστήματος για εξασφάλιση ενός υγιούς και καθαρού περιβάλλοντος, θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στην προσπάθεια που γίνεται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για ευαισθητοποίηση στον τομέα αυτό, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy