ΔΕΟΚ: Κινητοποίηση του Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις

Η Δημοκρατική Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΔΕΟΚ) καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση διαμαρτυρίας  που πραγματοποιεί το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις, αύριο Παρασκευή, έξω από την Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα για την απαράδεκτη, όπως αναφέρει,  συμφωνία που σύνηψε η ΣΚΤ με την ALTAMIRA.
 
 Ανακοίνωση της ΔΕΟΚ αναφέρει ότι «το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο λαϊκισμού και δημαγωγίας αλλά πολιτική και ηθική υποχρέωση έναντι των πολιτών, των εργαζομένων και των ανέργων που καταβάλλουν σκληρό τίμημα λόγω της χρεωκοπίας του διεφθαρμένου τραπεζικού συστήματος».
 
Προσθέτει πως «έφθασε η ώρα κυβέρνηση και πολιτικές δυνάμεις μακριά από κομματικές και προεκλογικές σκοπιμότητες να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα σε ριζοσπαστικές λύσεις για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος».
 
Είναι λυπηρό, συνεχίζει η ΔΕΟΚ,  «γιατί παρά τις διαβεβαιώσεις που έχουν  δοθεί από την κυβέρνηση οι δανειολήπτες ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας και μικρής επαγγελματικής στέγης εξακολουθούν να ζουν στην αβεβαιότητα και υπό την απειλή να καταστούν άστεγοι και άκληροι στην ίδια τους την πατρίδα».
 
 Αναφέρει, τέλος, ότι «τέτοιες λύσεις πρέπει να περιλαμβάνουν την διαγραφή δανείων και την δημιουργία φορέα μέσω του οποίου το κράτος με συγκεκριμένα μέτρα να παρέχει εγγυήσεις για πλήρη διασφάλιση των ιδιοκτητών πρώτης κατοικίας και μικρής επαγγελματικής στέγης».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy