Δεξιά, Αρχιεπίσκοπος και διλήμματα

869

Δεν πάει και πολύς καιρός που ο Μακαριότατος δήλωνε τη στήριξη και την προτίμησή του σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα.

Το ΔΗΚΟ. Κι έκανε, μάλιστα, και υποδείξεις γιατί ήταν διχασμένο. Ιούνιο του 2011 κατσάδιαζε την τότε ηγεσία, γιατί είχε διαγράψει τον Ζαχαρία Κουλία μετά την «αποστασία». Τότε που η ψήφος του βουλευτή στέρησε από τον Μάριο Καρογιάν την προεδρία της Βουλής.

Ερωτηθείς, τότε, κατά πόσο διαφωνεί με τη διαγραφή στελεχών στο ΔΗΚΟ, είπε «δεν μου πέφτει λόγος, αλλά οφείλουν να σκέφτονται πρώτα και έπειτα να παίρνουν αποφάσεις, εκείνο που μπορώ να πω χαρακτηριστικά είναι “ύστερα θα φέρει ο φούρνος την πυρά”».

Σήμερα, λοιπόν, ο Μακαριότατος δηλώνει στον Αντρέα Κημήτρη και στη μεσημβρινή εκπομπή της τηλεόρασης του Alpha, «μπορεί να μην πάω να ψηφίσω»… Δεν κρύβει την προτίμησή του στη δεξιά, αλλά, τώρα που είναι περισσότερες από δύο οι παρατάξεις της, σκέφτεται να μην πάει να ψηφίσει. Και τα καλά και μορφωμένα παιδιά, Μακαριότατε; Ή το ράσο του Πάφου Γεώργιου αρκεί;

Μ.Φρ.

 

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.