Διαχρονική η στήριξη του ΑΚΕΛ στον πολιτισμό

  Ευχές από καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στη μεγάλη συναυλία προς τιμήν των 90 χρόνων ΑΚΕΛ-ΚΚΚ
Το ΑΚΕΛ με την πολιτική και τους αγώνες του ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της πάλης για την επανένωση της Κύπρου, για ένα καλύτερο μέλλον για το λαό μας. Δίπλα στους εργαζόμενους, τους αγρότες, τον απλό άνθρωπο. Δίπλα όμως και στους ανθρώπους του πνεύματος και των τεχνών. Η στήριξη του ΑΚΕΛ στον πολιτισμό διαχρονική. Μέσα από τις δραστηριότητές τους τόσο το ΑΚΕΛ όσο και το Λαϊκό Κίνημα δημιούργησαν ισχυρούς δεσμούς με τους εργάτες του πνεύματος και της τέχνης, έδωσαν νέα ώθηση στον πολιτισμό και ανέδειξαν τον προοδευτικό χαρακτήρα των ανθρώπων που τον υπηρετούν.
Αύριο Δευτέρα, 16 Μαΐου, με μια μεγάλη συναυλία τιμώνται τα 90 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΚ-ΑΚΕΛ. Στις 8 το βράδυ το στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» θα γεμίσει με μουσική και τραγούδι.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση της συναυλίας θα έχει ο Θάνος Μικρούτσικος, την ενορχήστρωση και διεύθυνση θα έχει ο Θύμιος Παπαδόπουλος ενώ σε αυτή συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Γλυκερία, Κούλης Θεοδώρου, Δημήτρης Μπάσης, Νατάσα Μποφίλιου, Γιώργος Νταλάρας, Umut Albayrak, Μίλτος Πασχαλίδης.

 

sinavliaΓεράσιμος Ανδρεάτος: «Δραση, Προσφορά και Θυσίες! Αρετές για τις οποίες είναι υπερήφανος ο προοδευτικός και αγωνιστικός κόσμος που συνιστά το ΚΚΚ ΑΚΕΛ!
Αυτές τις αρετές θα τιμήσουμε όλοι μας τη Δευτέρα 16 του Μάη, θυμίζοντας ότι ο δρόμος που ανοίγουν αυτές οι αρετές είναι και η μοναδική στράτα του αγώνα και της λύτρωσής μας! Η συμμετοχή μου με τιμά!»

 


 

 

sinavliaΓλυκερία: «Αξίζει μεγάλη τιμή σε ένα κόμμα που εδώ και 90 χρόνια δίνει τον υπέρτατο αγώνα για τους Κύπριους εργαζόμενους και γα μια δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος, ώστε μονοιασμένοι κάποια στιγμή όλοι οι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να τραγουδήσουν ξανά μαζί το Χρυσοπράσινο Φύλλο».

 

 


 

sinavliaKούλλης Θεοδώρου : «Καθήκον του καθενός από εμάς να στηρίξει το Κόμμα της Αριστεράς που εδώ και χρόνια αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού μας.
Το ΑΚΕΛ είναι το μοναδικό κόμμα που έμπρακτα στηρίζει τον πολιτισμό εδώ και δεκαετίες».

 

 


 

sinavlia

Δημήτρης Μπάσης : «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να συμμετέχω σε αυτή την πολύ σημαντική εκδήλωση – εορτασμό για τα 90 χρόνια του ΚΚΚ- ΑΚΕΛ μαζί με άλλους σπουδαίους καλλιτέχνες. Ενώνουμε όλοι τις φωνές μας για ένα κόμμα που στηρίζει έμπρακτα τον πολιτισμό διοργανώνοντας χρόνια τώρα εκδηλώσεις και συναυλίες υψηλού επιπέδου και σημαντικής καλλιτεχνικής αξίας προσδοκώντας ένα καλύτερο αύριο για τον Ελληνισμό, τον κυπριακό λαό, την τέχνη και τον οολιτισμό».


sinavlia
Νατάσα Μποφίλιου: «Είναι μεγάλη χαρά μου να είμαι προσκεκλημένη σε αυτή τη μεγάλη συναυλία για τα 90 χρόνια, συμμεριζόμενη τους αγώνες, την ιδεολογία και την ιστορία του ΑΚΕΛ».

 

 


 

 

sinavliaΓιώργος Νταλάρας: «Για ευχή λίγα λόγια του Γιάννη Ρίτσου από την Ανυπότακτη Πόλη. «…Πολιτεία μπορείς ακόμα να πιστεύεις στα παιδιά σου. Ενας σύντροφος έκλεισε τα μάτια του να βεβαιώσει μέσα του το φως. …Μεσ’ στο χαμόγελό του λάμπει η πολιτεία μας – δική μας πολιτεία, πολιτεία του κόσμου…
Χρόνια πολλά με δύναμη και αλήθεια».

 

 


 

sinavliaUmut Albayrak: «Συγχαρητήρια για τα 90χρονα ενός από τα πιο σημαντικά πολιτικά κόμματα της Κύπρου, του ΑΚΕΛ. Συμμετέχω σε κοινές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το ΑΚΕΛ, το οποίο έχει σημαντική συνεισφορά στον αγώνα της επανένωσης που δίνουν Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι και πιστεύω ότι θα συνεχίσουν να δίνουν. Η συνεργασία για την ειρήνη είναι σημαντική για την Κύπρο μας. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους φίλους μας που βαδίζουν στο ίδιο μονοπάτι με εμάς και θεωρούν ότι το μέλλον θα έχει νόημα σε μια κοινή πατρίδα όπου οι διαφορές μας θα είναι ο πλούτος μας και οι ομοιότητές μας η κληρονομιά μας για τις επόμενες γενεές. Είναι τιμή για εμένα να τραγουδήσω αυτή την ξεχωριστή μέρα μαζί με άλλους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Κύπρο».
 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy