Διαφωνία ΠΑΣΥΚΙ για μετατροπή των νοσοκομείων σε οργανισμούς δημοσίου δικαίου

Σε ανακοίνωση του, η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ότι αφού μελέτησε κατ’ αρχή το Προσχέδιο Νομοσχεδίου για την Αυτονόμηση των κρατικών Νοσηλευτηρίων με μοναδικό γνώμονα το κοινωνικό αγαθό της υγείας και τον Κύπριο πολίτη δηλώνει ότι διαφωνεί με την μετατροπή των νοσοκομείων σε οργανισμούς δημοσίου δικαίου.

«Ποτέ δεν συζητήθηκε μαζί μας το εν λόγω προσχέδιο και ποτέ δεν λάβαμε απάντηση στα γραπτά ερωτήματα μας που το αφορούσαν. Οι γιατροί του δημοσίου τονίζουν ότι είναι υπέρ του εκσυγχρονισμού του τρόπου λειτουργίας και δομής και κρατικών νοσηλευτηρίων και καλούν το Υπουργείο Υγείας να εξεύρει τον τρόπο μέσα από την μελέτη της έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας που το ίδιο ζήτησε», προσθέτει.

Στο μεταξύ, η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών, αναφορικά με δημοσιεύματα της 26ης , 29ης και 30ης Μαΐου 2015 σε έντυπα και ηλεκτρονικά δημοσιεύματα που αφορούν δύο καταγγελίες ασθενών κατά ιατρού της Γυναικολογικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού για άσεμνη επίθεση, ζητεί την ολοκλήρωση της διερεύνησης των εν λόγω παραπόνων από τις αρμόδιες αρχές για να διαπιστωθούν τα πραγματικά γεγονότα, ούτως ώστε να καταλογιστούν ευθύνες, εάν και εφόσον υπάρχουν, στα συγκεκριμένα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Ωστόσο, καθ’ όλη την διάρκεια της διαδικασίας απαιτούμε από όλους και πρωτίστως από τα ΜΜΕ τον δέοντα σεβασμό χωρίς την θυματοποίηση ανθρώπων, των οικογενειών τους αλλά και ολόκληρου επαγγελματικού κλάδου στο βωμό της δημοσιότητας. Οι ιατροί του δημοσίου εργάζονται με ευσυνειδησία, εντιμότητα και αυταπάρνηση και θεωρούμε ότι τέτοια περιστατικά είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας του συστήματος όπως προστατεύσει ή και παράσχει τις δέουσες ασφαλιστικές δικλίδες προς τους ασθενείς και τους λειτουργούς υγείας κατά την άσκηση του λειτουργήματος τους», συμπληρώνει.

Η ΠΑΣΥΚΙ καλεί, τέλος, τον δημοσιογραφικό κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην αναμετάδοση παρόμοιων ισχυρισμών, πριν την οριστική διερεύνηση τους από τις αρμόδιες αρχές.
ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy