«Διακομματική» η επικείμενη επίσκεψη Νετανιάχου στις ΗΠΑ

Δύο κορυφαίοι γερουσιαστές του Δημοκρατικού κόμματος κάλεσαν τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με τη συμμετοχή και άλλων Δημοκρατικών γερουσιαστών κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον.

Η συνάντηση έρχεται εν μέσω των ανησυχιών ότι ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης ομιλίας του στο Κογκρέσο θα αναφερθεί στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Οι γερουσιαστές Ρίτσαρντ Ντάρμπιν και Ντάιαν Φαϊνσντάιν απηύθυναν την πρόσκληση «για να διατηρηθεί ο διάλογος του Ισραήλ με αμφότερα τα πολιτικά κόμματα στο Κογκρέσο» σύμφωνα με την επιστολή τους, αναφέρει το Reuters.

Ο Νετανιάχου έχει δεχθεί επικρίσεις τόσο στο εσωτερικό του Ισραήλ όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα σχέδιά του να εμφανιστεί στο Κογκρέσο στις 3 Μαρτίου, μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα του.

Η πρόσκληση προς τον Νετανιάχου έγινε από την Ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ χωρίς διαβούλευση με τα στελέχη των Δημοκρατικών ή την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.

in.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy