Διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Σύγχρονες τεχνολογίες στη βιομηχανία Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

Διάλεξη με αντικείμενο τις νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στην εξόρυξη του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, καθώς και για την προστασία αυτών των προϊόντων, κατά τη μεταφορά τους μέσω αγωγών, θα δώσει στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στη Μακεδονίτισσα, αύριο Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015, ο Δρ. Πώλ Φέδερστοουν, ερευνητής και καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ (Αγγλία).

Ο ομιλητής εργάστηκε 33 χρόνια στην βιομηχανία πετρελαιοειδών «Σέλ» και έχει τεράστια πείρα πάνω στον τομέα της γεωφυσικής και της γεωλογίας. Αφιέρωσε την καριέρα του στην εξερεύνηση και την εξαγωγή πετρελαίου. Στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δίδαξε «Σχηματισμό Διατίμησης».

Η ομιλία του αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς ο Άγγλος καθηγητής θα αναφερθεί σε όλες αυτές τις τεχνολογίες, που εφαρμόζονται ήδη με την μορφή οπτικών ινών, σε υποβρύχια, και οι οποίες συμβάλλουν αποφασιστικά στον εντοπισμό άλλων υποβρυχίων. Αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να εφαρμοστούν για την προστασία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου κατά την μεταφορά τους μέσω αγωγών. Μπορούν να εντοπίσουν προσπάθειες δολιοφθοράς, διαρροής ή ακόμα και μόλυνσης του περιβάλλοντος. Οι ίδιες τεχνολογίες μπορούν να εφαρμοστούν σε πηγάδια εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, ώστε να εντοπιστούν διαρροές, μικροσεισμικά επεισόδια, κλπ.

Η διάλεξη στο Αμφιθέατρο ΟΥΝΕΣΚΟ, στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου, θα δοθεί στην Αγγλική γλώσσα, θα αρχίσει στις 4 μ.μ. και θα διαρκέσει μία ώρα. Θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy