Διαμαρτυρία ΑΚΕΛ Λάρνακας για τις εξαγγελίες Αναστασιάδη

Επιβεβαίωση της υποτίμησης της Λάρνακας και της τοποθέτησης της πόλης χαμηλά στις προτεραιότητες της σημερινής κυβέρνησης συνιστούν οι εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας για έργα στην πόλη και επαρχία, σύμφωνα με το ΑΚΕΛ Λάρνακας.  Η Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λάρνακας εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση αναδεικνύοντας αντιφάσεις και ανακρίβειες στα ανακοινωθέντα από τον Πρόεδρο.  Εκφράζει επίσης έντονη ανησυχία για τις προθέσεις του Προέδρου για το λιμάνι Λάρνακας.  Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Επανερχόμενοι στις εξαγγελίες της «πολυαναμενόμενης» επίσκεψης του ΠτΔ κ.Αναστασιάδη, η οποία ουσιαστικά έδειξε και στην πράξη ότι η Λάρνακα (πόλη και επαρχία), όχι μόνο δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ, αλλά αντίθετα επιβεβαίωσε το αμίμητο «Δεν θα μου πουν εμένα οι Σκαλιώτες τι θα κάμω»!!!!, ως ΑΚΕΛ Λάρνακας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας.

Και εξηγούμαστε: Σε ότι αφορά στα 70 εκ. ευρώ των έργων που εκτελούνται στη Λάρνακα, η μεγάλη πλειοψηφία είναι έργα που αποφασίστηκαν, προγραμματίστηκαν και μπήκαν σε πορεία υλοποίησης από τη κυβέρνηση Δ.Χριστόφια. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η επέκταση Γενικού Νοσοκομείου κ.α. Εξαγγέλθηκαν έργα ως κυβερνητικά ενώ είναι συγχρηματοδοτούμενα και έργα που είναι ήδη ολοκληρωμένα: Πλατεία Κιτίου Πλατεία Καλαβασού Πλατεία Κόρνου κ.α.

Μας ανησυχούν και μας τρομάζουν οι προθέσεις του Προέδρου και της κυβέρνησης για το θέμα της Ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας και επείγει η απαλλαγή από τη λάσπη και τα χημικά. Και οι ανησυχίες μας εντείνονται για το πότε θα μετακινηθούν, στη βάση των υποσχέσεων της κυβέρνησης. Ποιές είναι οι πραγματικές προθέσεις για το Λιμάνι-Μαρίνα αφού τον Αύγουστο του 2016 λήγουν οι άδειες που έχουν δοθεί;

Στο κλείσιμο των εξαγγελιών του ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε πως: «.. Επειδή ακούονται φωνές ότι ενώ το λιμάνι της Λάρνακας να είναι για εμπορικούς, τουριστικούς ή άλλους σκοπούς, τάχα η Κυβέρνηση έχει πρόθεση να το μετατρέψει σε βιομηχανικό. Είναι ήδη ειλημμένη απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου ότι εκτός από βιομηχανικό, η μόνη χρήση που μπορεί να γίνει για το λιμάνι είναι η τουριστική, η εμπορική, η διαμετακόμιση και σε συσχετισμό με τη μαρίνα Λάρνακας. Συνεπώς, τα όσα λέγονται είναι και αστήρικτα και αδικαιολόγητα. Για αυτό προχωρούμε στον άμεσο επανασχεδιασμό για το πώς μπορεί να ολοκληρωθεί το συντομότερο η μαρίνα. Είναι ένας κύριος στόχος που θέλω να πιστεύω, με πολλές πιέσεις, θα γίνει το ταχύτερο δυνατόν.»

larnaka diamartyria

Φάσεις και αντιφάσεις οι οποίες φανερώνουν τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την Ενιαία Ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας της Λάρνακας, οι οποίες θέτουν ουσιαστικά την ταφόπλακα στην ανάπτυξη που αναμένει η Λάρνακα. Γι΄αυτό ο κ. Λουρουτζιάτης εκτός από τις ευχαριστίες και τις υποκλίσεις οφείλει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της πόλης και επαρχίας ως πρόεδρος της επιτροπής Ανάπτυξης και να διεκδικήσει να ακουστούν επιτελούς οι φορείς της Λάρνακας”.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy