Διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή – ΥΠΟΙΚ προγραμματίζουν οι “Αμαθούσιοι”

Έξω από την Βουλή των Αντιπροσώπων και το Υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζουν να βρεθούν, τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν γιατί δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις των περιουσιών τους οι ιδιοκτήτες γης στην Αρχαία Αμαθούντα στον Άγιο Τύχωνα.
 
Οι ιδιοκτήτες γης στην Αρχαία Αμαθούντα υποστηρίζουν ότι εμπαίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες αφού εδώ και 50 χρόνια έχουν αλλάξει 5 Κυβερνήσεις όπως λένε, το θέμα τους έχει εγγραφεί στην βουλή 70 φορές από το 1970 και ακόμη αναμένουν τις αποζημιώσεις τους.
 
Το μεσημέρι οι ιδιοκτήτες γης πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας αποκόπτοντας την λεωφόρο Αμαθούντας για μερικά λεπτά, εκφράζοντας το παράπονο πως «δεν γυρίζει κανένας να μας δει».
 
Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος τους Τάκης Ονησιφόρου είπε ότι «είμαστε ο φτωχόκοσμος», προσθέτοντας ότι  «αν ήταν το κεφάλαιο και οι αναπτύξεις του Αρχιεπισκόπου μέσα σε μια εβδομάδα το πρόβλημα του θα λυνόταν».

Όπως είπε ο κ. Ονησιφόρου ήδη το τελευταίο διάστημα βρέθηκαν δυο φορές στη Βουλή. Για το θέμα έγινε πρόταση από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στη Βουλή, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, πριν από δέκα μέρες σε περιφερειακή σύσκεψη, ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Τύχωνα ότι το θέμα βρισκόταν στο Υπουργείο Οικονομικών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy