Διαμαρτυρία ΦΕΤΕΠΑΚ για τη φοιτητική χορηγία

Διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Παιδείας πραγματοποιεί αύριο στις 15.00 η Φοιτητική Ένωση του ΤΕΠΑΚ σε σχέση με τη φοιτητική χορηγία, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Προέδρου της Φοιτητικής Ένωσης Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου Μιχάλης Πίγκος, στην οποία σχολιάζει τις τοποθετήσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή για την κινητοποίηση του φοιτητικού κινήματος για τη φοιτητική χορηγία.

Στη δήλωση αναφέρεται ότι ο μόνος διάλογος που θέλει ο Υπουργός Παιδείας “δεν είναι για να αυξηθούν τα περιουσιακά στοιχεία από τις 500 χιλιάδες ευρώ αλλά να παραμείνουν οι παραφουσκωμένες τιμές του 2013”.

Όπως υποστηρίζεται στη δήλωση, ο Υπουργός “ξεκαθάρισε ότι καταργείται το Πακέτο Φοιτητικής Μέριμνας και δεν πρόκειται να συζητήσουμε στη βάση της φιλοσοφίας του για επιστροφή”, δηλαδή, “έχει καταργήσει ήδη το πιο στοχευμένο μέτρο που είχε δοθεί μέχρι στιγμής από Κυβέρνηση”.

Στις συζητήσεις, αναφέρεται, δεν πρέπει να επικεντρωθούμε σε διάλογο που θα έχει ως βάση του την κατάργηση του πακέτου και το κουτσούρεμα της χορηγίας.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy