Διαμαρτυρία για τη σύλληψη των δημοσιογράφων της Cumhuriyet

Τουλάχιστον 1.000 άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή τη σύλληψη των επιφανών δημοσιογράφων Τζαν Ντουντάρ και Ερντέμ Γκιουλ για κατασκοπία και προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας.

Η συγκέντρωση έγινε έξω από τα τοπικά γραφεία της εφημερίδας Cumhuriyet, με τα πλήθη να φωνάζουν συνθήματα εναντίον του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν και του κυβερνώντος κόμματος.

«Όπως ξέρετε, έχει ξεκινήσει μια έρευνα για τα ρεπορτάζ μας σχετικά με τα φορτηγά της ΜΙΤ που μετέφεραν όπλα. Ενάγων είναι ο ίδιος ο πρόεδρος. Ήρθαμε εδώ για να υπερασπιστούμε τη δημοσιογραφία. Ήρθαμε εδώ για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των πολιτών στην πληροφορία, το δικαίωμά τους να γνωρίζουν την αλήθεια, αν η κυβέρνηση ψεύδεται», δήλωσε ο Τζαν Ντουντάρ, διευθυντής της εφημερίδας.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του γραφείου Άγκυρας της Cumhuriyet Ερντέμ Γκουλ τόνισε πως «αν η χώρα απειλείται ή κινδυνεύει, ο δημοσιογράφος οφείλει να το δημοσιοποιήσει».

Η σύλληψη των Ντουντάρ και Γκιουλ αναβιώνει την κριτική που ασκείται εις βάρος της Τουρκίας για την καταστολή του Τύπου επί Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, πάντως, τα φορτηγά μετέφεραν βοήθεια προς τους Τουρκομάνους αντάρτες στη Συρία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy