Διαμαρτυρίες στην Επισκοπή για καθυστέρηση αναβάθμισης δημοτικού σχολείου

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι μαθητές, ο Σύνδεσμος Γονέων αλλά και η ίδια η κοινότητα της Επισκοπής για την κατάσταση που επικρατεί στο δημοτικό σχολείο της κοινότητας, η αναβάθμιση του οποίου θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τον περασμένο Ιούνιο και που, παρά τις διαβεβαιώσεις, παραμένει ένα μεγάλο και επικίνδυνο για τα παιδιά εργοτάξιο.

Για “καθαρή κοροϊδία” μίλησε ο Κοινοτάρχης Λεύκιος Προδρόμου, ο οποίος ανέφερε ότι το Υπουργείο έδωσε διαβεβαιώσεις για ολοκλήρωση του έργου τον Σεπτέμβριο και αργότερα τον Δεκέμβριο του 2016, “ωστόσο έχει να έρθει στο χώρο εργασίας ο εργολάβος εδώ και 7-8 μήνες”, λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπισε.

“Σε συνάντηση μας τον Ιανουάριο με τις Τεχνικές Υπηρεσίες, μας είπαν πως τα υλικά που χρησιμοποίησε ο εργολάβος δεν ήταν αυτά που προέβλεπε το συμβόλαιο και τον σταμάτησαν, ενώ σε προχθεσινή συνάντηση, μας ζήτησαν παράταση ακόμα δυο μήνες”, είπε ο κ. Προδρόμου προσθέτοντας “θεωρούμε ότι αυτό είναι καθαρή κοροϊδία”.

Ο κοινοτάρχης Επισκοπής προειδοποίησε με δυναμικότερα μέτρα εάν οι αρμόδιοι δεν μεριμνήσουν για συνέχιση και ολοκλήρωση των εργασιών.

Θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίον γίνονται οι συμφωνίες του Υπουργείου με τους εργολάβους, ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Λεμεσού, Σωτήρης Χριστοφή, ο οποίος δήλωσε πως “τέτοια έργα είναι προτεραιότητα στον τόπο μας, καθώς βελτιώνουν την κατάλληλη μάθηση αλλά και την ασφάλεια των παιδιών μας”.

“Μας είπαν πως θα συνεχίσει ο ίδιος εργολάβος, αλλά θεωρούμε πως δεν δικαιολογείται πλέον να συνεχίσει ο ίδιος εργολάβος και πως πρέπει να αλλάξει ο τρόπος των προσφορών, για να μπορεί το Υπουργείο να δίνει έγκαιρα την προσφορά σε άλλον εργολάβο”, συμπλήρωσε.

Τα παιδιά ζητούν αυτό που δικαιούνται, ένα ασφαλές σχολείο, είπε εξάλλου το μέλος του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Επισκοπής, Μαρία Κυριακίδου, η οποία υπογράμμισε πως “το σχολείο μας σήμερα παραδίδει μαθήματα Δημοκρατίας, τα παιδιά μας δεν βγήκαν έξω στην αυλή για να διασκεδάσουν, αλλά για να παραδώσουν μαθήματα Δημοκρατίας”.

“Ζητούν αυτά που δικαιούνται, ένα ασφαλές σχολείο που μας υποσχέθηκαν πριν 16 χρόνια”, ανέφερε και υπέδειξε πως το σχολείο κτίστηκε το 1960 και είχε κριθεί ακατάλληλο το 2011 από τις Τεχνικές Υπηρεσίες, οι οποίες αποφάσισαν αναβάθμιση των εγκαταστάσεων που περιλάμβανε κατεδάφιση του παλιού κτιρίου και ανέγερση νέων αιθουσών διδασκαλίας.

Σύμφωνα με την κ.Κυριακίδου, τα 300 παιδιά του σχολείου βρίσκονται καθημερινά μπροστά σε κινδύνους τραυματισμού, ενώ φοιτούν σε λυόμενες αίθουσες, “σε σιδερένια κουτιά, τα οποία το χειμώνα στάζουν, η αυλή είναι επικίνδυνη και οι δάσκαλοι έγιναν και επιθεωρητές ασφαλείας”.

Ο Σύνδεσμος Γονέων του Σχολείου διαμηνύει επίσης σε επιστολή του πως η διαμαρτυρία δεν είναι αυτοσκοπός, “ωστόσο οι υποσχέσεις δεν εγγυώνται την ασφάλεια των παιδιών μας, όπως επίσης και την ποιότητα της εκπαίδευσης που λαμβάνουν”.

Στόχος της διαμαρτυρίας, συνεχίζει, είναι να καταγγελθεί η “απαράδεκτη έως εγκληματική” καθυστέρηση ολοκλήρωσης της αναβάθμισης του σχολείου , να απαιτηθεί επίσπευση του έργου και να επισημανθεί η μηδενική ανοχή που θα επιδειχθεί σε επιπρόσθετες καθυστερήσεις.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy