Διαβεβαίωση Υπ. Υγείας για στήριξη ατόμων με οπτική αναπηρία

Τη διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο Υγείας, στο μέτρο των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων του, θα συνεχίσει να παρέχει στήριξη στις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε τα άτομα με οπτική αναπηρία να διαβιούν με άνεση και αξιοπρέπεια στην κοινωνία, έδωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής κηρύσσοντας τις εργασίες της ημερίδας «Οφθαλμολογικές παθήσεις, σύγχρονες θεραπευτικές μέθοδοι και οφθαλμιατρικές παρεμβάσεις».

Σε χαιρετισμό του στην ημερίδα, την οποία διοργάνωσε η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών, ο κ. Πατσαλής σημείωσε ότι η ενημέρωση, η διαφώτιση, η επιμόρφωση και ευρύτερα η γνώση αποτελούν συνισταμένες που υποβοηθούν στην ενίσχυση του κοινωνικού ιστού, συμβάλλοντας στην εξάλειψη της προκατάληψης, της περιθωριοποίησης και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Προς τούτο συνεχάρη την Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών, η οποία όπως είπε, είναι μια Οργάνωση άκρως δραστήρια στο γίγνεσθαι της Κύπρου, με διαρκή και διαχρονική συμβολή η οποία αποδεικνύει τον πολύπλευρο ρόλο που οργανωμένα σύνολα της κοινωνίας μας μπορούν να διαδραματίσουν προς όφελος του συνόλου.

Ανέφερε ακολούθως ότι το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και με στόχο τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πάσχοντες συμπολίτες μας, λειτουργεί Οφθαλμολογικές Κλινικές στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και στα Γενικά Νοσοκομεία των άλλων πόλεων, προσφέροντας υψηλού βαθμού ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύγχρονη θεραπευτική αγωγή. «Στόχος μας η ελαχιστοποίηση των μονίμων και μη αναστρέψιμων βλαβών στους οφθαλμούς» σημείωσε.

Πρόσθεσε πως το Υπουργείο Υγείας, ως ένας από τους αρμόδιους φορείς υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Αναπηρία 2013-2015, έχει αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις θέτοντας τη δημιουργία υποδομών πρόσβασης στα δημόσια νοσηλευτήρια για τα άτομα με αναπηρία σε πρώτη προτεραιότητα και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον σχεδιασμό και την υλοποίησή τους. «Το Υπουργείο Υγείας οργανώνει, επίσης, προγράμματα δημόσιας υγείας με στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη παρέμβαση. Τεράστια ιατρικά προβλήματα όπως ο διαβήτης έχει δικό του πρόγραμμα ενημέρωσης και πρόληψης, με στόχο τη βραδεία εξέλιξη και ελαχιστοποίηση των επιπλοκών του» συμπλήρωσε.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy