Δείχνουν την έξοδο στον κοινοτάρχη Πύργου

Το υπουργείο Εσωτερικών προέβη σε ανακοίνωση σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα για καταγγελίες εναντίον του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου.

Το Υπουργείο διευκρινίζει ότι «ευρισκομένων εν εξελίξει ποινικών ερευνών που αφορούν στον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Πύργου Τηλλυρίας, έχει διαβιβαστεί συγκεκριμένη ενυπόγραφη επιστολή του υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου, ημερ. 5/11/2014, προς τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου, όπου και κατατίθεται η άποψη πως θα πρέπει να απέχει των καθηκόντων του, ως Κοινοτάρχης ‘μέχρι την πλήρη διερεύνηση και κατάληξη των ερευνών, χωρίς βεβαίως να προκαταλαμβάνει κανείς το όποιο τελικό αποτέλεσμα’.

Οπως αναφέρεται, η επιστολή του Υπουργού κοινοποιήθηκε στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, από τον οποίο και ζητήθηκε να μας ενημερώσει για την έκβαση της υπόθεσης.

Η εν λόγω επιστολή έχει κοινοποιηθεί, επίσης, στον Αρχηγό Αστυνομίας και στον Πρόεδρο της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου.

Διευκρινίζεται, περαιτέρω, ότι βάσει δικαστικού εντάλματος, εξασφαλίστηκε, χθες, από την Αστυνομία το αρχείο του εν λόγω Κοινοτικού Συμβουλίου, για διερεύνηση, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Εσωτερικών, καταγγελιών που αφορούν στο διαχωρισμό οικοπέδων, στη δαπάνη για κατασκευή του κοινοτικού κτηρίου και έσοδα από τη διεξαγωγή συναυλιών και άλλων παρεμφερών εκδηλώσεων».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy