Διευκολύνονται οι διελεύσεις από το οδόφραγμα Αγ. Δομετίου

Σε αλλαγές που θα εξυπηρετούν την διέλευση των οδηγών χωρίς πλέον την “σφραγίδα βίζας” από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου προχωρεί το ψευδοκράτος.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, θα γίνουν ειδικές διαρρυθμίσεις σε πέντε κουβούκλια ώστε ο οδηγός να δείχνει την ταυτότητά του από το αυτοκίνητο. “Αρμόδιοι” του “υπουργείου” εσωτερικών και της “αστυνομικής” διεύθυνσης το πρωί πραγματοποίησαν επιτόπου επίσκεψη και σύμφωνα με τον αναπληρωτή “υπουργό” εξωτερικών και “υπουργό” εσωτερικών, Τεμπεριουκέν Ουλουτσάι να δηλώνει στο τ/κ “πρακτορείο ειδήσεων” ότι οι αλλαγές θα επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να πλησιάζουν στο κουβούκλιο του επί καθήκοντι υπαλλήλου, να δίδουν την ταυτότητα ώστε να γίνεται η καταγραφή ηλεκτρονικά, παίρνουν την ταυτότητα και να φεύγουν.

Το θέμα, πρόσθεσε, συζητήθηκε και στο χθεσινό “υπουργικό συμβούλιο”, το οποίο ενημέρωσε σχετικά και λήφθηκε η απόφαση να προχωρήσουν άμεσα στις αλλαγές.

Ολοκληρώθηκε επίσης, σημείωσε, η μελέτη για την τοποθέτηση οπτικής αναγνώρισης καταγραφής ταυτοτήτων στα οδοφράγματα που θα αρχίσει να εφαρμόζεται στις 4 Ιουνίου. Εδώ και ενάμιση χρόνο, εξήγησε, εργαζόταν πάνω σε αυτό με την “αστυνομία” και θα μπορέσει να προσφέρει πιο γρήγορη και ασφαλή διέλευση σε όλα τα οδοφράγματα. Την ερχόμενη εβδομάδα θα εκπαιδεύσουν σχετικά τους υπαλλήλους.
Σύμφωνα με τον κ. Ουλουτσάι από τις 16 Μαίου που έχει καταργηθεί η “σφραγίδα βίζας” ο χρόνος ελέγχου ανά άτομα έχει μειωθεί στα 20-30 δευτερόλεπτα, όπως έχει διαπιστωθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ο “υπουργός” έδωσε στο τ/κ “πρακτορείο ειδήσεων” τους πρώτους 4 μήνες του 2015 από τα επτά οδοφράγματα έγιναν πάνω από ένα εκατομμύριο διελεύσεις. Συγκεκριμένα καταγράφηκαν, όπως αναφέρεται, 1.053.004 είσοδοι και 1.051.730 έξοδοι από τα κατεχόμενα.

Την μεγαλύτερη κίνηση καταγράφει το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου με γύρω στις 440.000 διελεύσεις στο διάστημα αυτό και ακολουθεί το οδόφραγμα της οδού Λήδρας με 280.000 περίπου και ακολουθούν τα Στροβίλια, το Πέργαμος, το Λήδρα Πάλλας, το οδόφραγμα του Αστρομερίτη – Ζώδιας και ο Λιμνίτης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy