Διευθυντής Τμ.Δασών: 3000 πεύκα πρέπει να κοπούν και αυτό τρομάζει

Το θέμα της επένδυσης στο Πέρα Πεδί προβληματίζει πολύ έντονα, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ο διευθυντής του τμήματος δασών Τάκης Τσιντίδης, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται να γίνει μια ήπια ανάπτυξη στην περιοχή.

Από τη μια, είπε,  γνωρίζουμε ότι η ύπαιθρος πεθαίνει και πρέπει να γίνονται επενδύσεις ανάπτυξης. Πριν από εξήντα χρόνια, πρόσθεσε, εκεί υπήρχαν αμπέλια, βοσκοτόπια και στη συνέχεια εκεί βλάστησαν πεύκα γι αυτό και πρέπει να προβληματίσει εάν θα πρέπει να αφεθεί όλη η περιοχή να γίνει δάσος.

Γίνεται λόγος τρία εκτάρια ιδιωτικού δάσους μέσης ηλικίας με πυκνά πεύκα σχεδόν στις δυο με τρεις χιλιάδες που πρέπει να κοπούν και αυτό τρομάζει, επισήμανε. Σε μια τέτοια περιοχή ανέφερε ο κύριος Τσιντίδης κανονικά έπρεπε να υπήρχαν τουλάχιστον 400 δέντρα.Πρέπει τόνισε να ερευνηθεί πως μπορούν να μειωθούν οι επιπτώσεις στο περιβάλλον, να βελτιωθεί το πράσινο εκεί που δεν θα αναπτυχθεί ώστε να υπάρχουν αντισταθμιστικά μέτρα και γενικά να γίνει μια ήπια ανάπτυξη.

 

 

 

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.