Διεκδικούν ταμείο προνοίας νεοεισερχόμενων εκπαιδευτικών

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Σε εξέλίξη διενέργεια ηλεκτρονικού ψηφίσματος

Tη δημιουργία ταμείου προνοίας νεοεισερχόμενων εκπαιδευτικών επαναφέρει Ομάδα Πρωτοβουλίας Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ σε μια προσπάθεια να σταματήσει η θυματοποίηση χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι στην ουσία παραμένουν συνταξιοδοτικά αθωράκιστοι εφ’όρου ζωής.

Συγκεκριμένα η Ομάδα Πρωτοβουλίας την οποία απαρτίζουν οι Στέλιος Στυλιανού (Αλλαγή) Κυριάκος Ματθαίου (Προοδευτική), Θεράπων Θεράποντος (ΔΗ.ΚΙ), Ρένος Κωνσταντίνου (Νέα Κίνηση), Στέλιος Μουσικός (Νέα Πνοή) προχώρησε στη διενέργεια ηλεκτρονικού ψηφίσματος το οποίο και θα διαρκέσει μέχρι την 31η Οκτωβρίου τα αποτελέσματα του οποίου θα δoθούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στους Υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας καθώς επίσης και στην ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ. Την ίδια ώρα η Ομάδα Πρωτοβουλίας απαιτεί από την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ να επιλύσει άμεσα το εν λόγω ζήτημα και πριν το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας επηρεάζονται πέραν των χιλίων ατόμων τα οποία έχουν ήδη μονιμοποιηθεί και επιπλέον 300 συμβασιούχοι στη Μέση Γενική Εκπαίδευση ενώ επηρεαζόμενοι υπάρχουν και στη Δημοτική αλλά και την Τεχνική Εκπαίδευση.

Οπως υπογραμμίζεται τον Αύγουστο του 2011, η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε τα κυβερνητικά νομοσχέδια που αφορούσαν τη δημοσιονομική εξυγίανση όπου προνοούσαν μεταξύ άλλων πως οι εκπαιδευτικοί που μονιμοποιήθηκαν μετά την 1η Οκτωβρίου 2011 δε δικαιούνται κυβερνητική σύνταξη, ούτε εφάπαξ φιλοδώρημα που δικαιούνται όσοι ήταν μόνιμοι την 30η  Σεπτεμβρίου 2011.

Το γεγονός αυτό δημιούργησε τη μεγαλύτερη ανισορροπία μεταξύ «παλαιών» και «νέων» εκπαιδευτικών τα τελευταία έξι χρόνια. Το μέτρο αυτό συνεπάγεται την απώλεια πέραν των €400.000 σε συντάξεις και ωφελήματα για τον κάθε νεοεισερχόμενο εκπαιδευτικό . 

Επίσης παράδοξο είναι ότι οι εκπαιδευτικοί που μονιμοποιήθηκαν μετά την 1η Οκτωβρίου 2011 πληρώνουν αυξημένη εισφορά στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων (7,8%) έναντι αυτών που ήταν μόνιμοι την 30η Σεπτεμβρίου 2011 (3,95%). 

Παράλληλα και με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Συμβασιούχων Εκτάκτων και Αντικαταστατών Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης ανακοινώνει προς όλα τα μέλη της και τους άλλους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, ότι στηρίζει το αίτημα της Ομάδας Πρωτοβουλίας καλώντας την  ΟΕΛΜΕΚ όπως θέσει το αίτημα αυτό, στις πρώτες προτεραιότητες για την άμεση επίλυσή του.Ελένη Κωνσταντίνου

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.