Διεξάγεται  το Cyprus Elite Players Camp

Ξεκινάει σήμερα  και ολοκληρώνεται την Κυριακή (07/6) το 4ο Cyprus Elite Players Camp που διοργανώνει το σωματείο SoccerWorldCyprus στην Αγία Νάπα με τη χορηγία του ταξιδιωτικού γραφείου Top Kinisis.

Το καμπ θα διεξαχθεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, με τις προπονήσεις να λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις του Δήμου Αγίας Νάπας. Για πρώτη φορά, το καμπ θα παρακολουθήσουν φέτος σκάουτερ και μάνατζερ ποδοσφαιριστών από την Κύπρο και το εξωτερικό. Πρόκειται για επίσημους συνεργάτες των Cyprus Elite Players.

Περίπου 120 παιδιά, 9-16 χρόνων, προσεκτικά επιλεγμένα από το 15ο διεθνές Τουρνουά Αγίας Νάπας αλλά και μέσα από εισηγήσεις προπονητών και σκάουτερ, θα τεθούν για δύο μέρες υπό το μικροσκόπιο Άγγλων προπονητών, προκειμένου να αξιολογηθούν, να δουν τα δυνατά και τα αδύνατά τους σημεία, να βελτιωθούν και κάποια απ’ αυτά να κληθούν για περαιτέρω δοκιμές στην Αγγλία, τον προσεχή Νοέμβριο.

Πρόκειται για μια σημαντική εμπειρία στην καριέρα ενός νεαρού ποδοσφαιριστή. Καταρχάς έχει την ευκαιρία να συμμετέχει σε προπονητικά προγράμματα που έρχονται απευθείας από την Αγγλία, από προπονητές και συνεργάτες ομάδων όπως Crystal Palace, Aston Villa, Reading και Stevenage.

Επιπλέον, όλα τα παιδιά θα πάρουν αναλυτική αξιολόγηση ώστε να γνωρίζουν που θέλουν βελτίωση, ενώ οι επιλεχθέντες θα χωριστούν στις ομάδες των επίλεκτων Cyprus Elite Players (ανάλογα την ηλικία τους) και θα συνεχίσουν να προπονούνται για τους επόμενους δώδεκα μήνες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, βελτιώνοντας τις ικανότητές τους μέσα από προπονήσεις έντονου συναγωνισμού.

Επίσης κάθε παιδί έχει την ευκαιρία να βρεθεί στην Αγγλία και να κυνηγήσει το όνειρο μιας μετακίνησης στο εξωτερικό, όπως έχει συμβεί και τα τρία προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα σήμερα κάποια Κυπριόπουλα να ζουν μόνιμα και να προπονούνται στο Λονδίνο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy