Διήμερο επαφών Χαμπιαούρη – Εκπαιδευτικών

Διήμερο επαφών με τους εκπαιδευτικούς ξεκινά σήμερα ο υπουργός Παιδείας.

Μιλώντας στον Άστρα και σχολιάζοντας τα αιτήματα των εκπαιδευτικών στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης και των εκπαιδευτικών στο ολοήμερα, ο Κώστας Χαμπιαούρης είπε ότι δεν αρνείται να συζητήσει οτιδήποτε.

Αυτή τη στιγμή, είπε, το υπουργείο έχει συγκεκριμένη πρόταση και δεν είναι αρνητικό στο να αλλάξει το καθεστώς εργοδότησης τους, νοουμένου, όπως είπε, ότι θα εξεταστούν όλες οι πτυχές, δηλαδή οι οικονομικές και οι εκπαιδευτικές, ώστε να αποβούν οι αλλαγές προς όφελος των μαθητών.

Όλα αυτά, είπε, θα γίνουν στο πλαίσιο του εξορθολογισμού. Θα δώσουν, όπως είπε, αυξήσεις αλλά δεν μπορούν να τους επαναφέρουν όλους στο επίπεδο του μισθωτού.

Ο κ. Χαμπιαούρης σημείωσε ότι το θέμα του εξορθολογισμού τέθηκε στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης αλλά έμεινε στο περιθώριο.

Σε ότι αφορά τις αυξήσεις είπε ότι θα είναι σε οριζόντια βάση.

Ισχυρίστηκε ότι υπάρχει μια μικρή μερίδα εκπαιδευτικών στα ΚΙΕ που αμείβονται μέχρι και 3 χιλιάδες ευρώ. Στόχος, πρόσθεσε, είναι να αμείβεται ο καθένας με βάση τα προσόντα του και το τι προσφέρει.

Σημείωσε επίσης ότι ως αυτοεργοδοτούμενοι οι εκπαιδευτικοί αυτοί πληρώνονται με την ώρα, ενώ μπορούν να κάνουν και δεύτερη εργασία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy