Δικαστήριο στη Νορβηγία : Εντολή στον πατέρα να παραδώσει άμεσα την Μαρί-Ελένη

626

Πέντε μήνες μετά την απαγωγή της μικρής Μαρί Ελένης απο ιδιωτικό νηπιαγωγείο της Λευκωσίας, το Περιφεριακό Δικαστήριο της Νορβηγίας έδωσε εντολή στο Νορβηγό πατέρα της ανήλικης Leif Torkel να παραδώσει άμεσα την τετράχρονη στην μητέρα και νόμιμη κηδεμόνα της.

Με απόφαση που εκδόθηκε στις 15 Αυγούστου 2017 στο Όσλο και γράφτηκε στα Νορβηγικά και τα Αγγλικά, οι δικαστικές αρχές της χώρας αναγνωρίζουν την απαγωγή της ανήλικης απο τον πατέρα της και τον καλούν:

  • Να επιστρέψει άμεσα την ανήλικη στην Κύπρο.
  • Σε περίπτωση που συνοδεύσει την ανήλικη στην Κύπρο, θα εκτελεστεί άμεσα οδηγία για τον επαναπατρισμό του.
  • Εάν δεν εκτελεστούν οι πιο πάνω εντολές, η μητέρα της ανήλικης έχει το δικαίωμα να την αναζητήσει σε οποιοδήποτε μέρος της Νορβηγίας και σε περίπτωση που την εντοπίσει, έχει το δικαίωμα να την μεταφέρει στην Κύπρο.
  • Εάν η ανήλικη εντοπιστεί απο τις αρμόδιες αρχές της Νορβηγίας σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας, οι αρμόδιες αρχές θα διασφαλίσουν οτι τα ταξιδιωτικά έγγραφα της ανήλικης θα παραδοθούν στην μητέρα της.

Οι δικαστικές αρχές της Νορβηγίας επιδίκασαν επίσης συγκεκριμένα χρηματικά ποσά εις βάρος του Leif Torkel, για την παροχή δωρεάν δικαστικής συνδρομής στην μητέρα της Μαρί-Ελένης, σε περίπτωση που εκτελεστούν οι αποφάσεις του Περιφερειακού Δικαστηρίου της χώρας.

Όπως πληροφορείται o ΑΛΦΑ , για την απόφαση έχουν ενημερωθεί οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την μητέρα της ανήλικης στην Κύπρο.

Μικρογραφία

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.