Δίκαια τα αιτήματα Δρομολαξιάς – Μενεού

Το ΑΚΕΛ στο πλευρό του νεοσύστατου δήμου

 

Δικαιολογημένα είναι όλα τα αιτήματα που έχει o Δήμος Δρομολαξιάς Μενεού ενώπιον του κράτους για έργα, ξεκαθάρισε χθες ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. Ο Άντρος Κυπριανού πραγματοποίησε επίσκεψη στο δημαρχείο και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Κύπρο Ανδρονίκου και αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η δημοτική αρχή έθεσε ενώπιον του Άντρου Κυπριανού τα βασικά τρέχοντα ζητήματα και προβλήματα ζητώντας τη στήριξη του κόμματος στην προσπάθεια προώθησης και επίλυσής τους. Δύο κύρια έργα υποδομής είναι η ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας, η οποία σύντομα θα αρχίσει, όπως είπε στις δηλώσεις ο δήμαρχος, καθώς και η δημιουργία του Πολυδύναμου Κέντρου Νεολαίας στο Μενεού. Ούτε σεντ όφελος από τη λειτουργία του αεροδρομίου Στην ατζέντα βρισκόταν φυσικά πολύ ψηλά το θέμα των αντισταθμιστικών οφελών που ζητά η Δρομολαξιά έναντι των επιπτώσεων από τη λειτουργία του Αεροδρομίου Λάρνακας.

Η κυβέρνηση και η HERMES αρνούνται κατηγορηματικά την καθιέρωση ενός πάγιου αντισταθμίσματος, ωστόσο ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι θα συνεχιστεί η διεκδίκηση. «Δεν νοείται η λειτουργία του αεροδρομίου μέσα στα δημοτικά μας όρια και ο Δήμος να μην έχει όφελος ούτε ένα σεντ. Είναι ένα θέμα το οποίο θα κυνηγήσουμε μέχρι τέλους και θα το απαιτήσουμε από το κράτος και οποιονδήποτε άλλο φορέα επειδή είναι τεράστια αδικία για την τοπική κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά. Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση, και γραπτώς, διά του Υπουργού Μεταφορών και Έργων έχει απαντήσει αρνητικά στο συγκεκριμένο αίτημα, το οποίο τίθεται από κοινού με το Δήμο Λάρνακας και γειτονικές κοινότητες.

Ο κ. Ανδρονίκου δεν απέκλεισε να κινηθούν και δικαστικά οι τοπικές αρχές ξεκαθαρίζοντας ότι είναι απαράδεκτο μια επιχείρηση η οποία λειτουργεί εντός δημοτικών ορίων να μην υπόκειται στις φορολογίες, τις οποίες προβλέπει σαφώς ο Περί Δήμων Νόμος. Από την πλευρά του, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ εκτίμησε ότι όλα ανεξαιρέτως τα αιτήματα του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού είναι απολύτως δικαιολογημένα αλλά και απαραίτητα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. «Οι δήμοι πρέπει να στηριχθούν και οικονομικά για να μπορέσουν να λύσουν τα καθημερινά προβλήματα του κόσμου και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να έχει καλύτερη ζωή» ανέφερε.

Όπως είπε, το ΑΚΕΛ θα στηρίξει όλα τα αιτήματα του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού και ήδη, σημείωσε, έχουν γίνει συνεννοήσεις για συγκεκριμένες ενέργειες. Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy