Δικαιολογημένες οι τιμές των καυσίμων λέει το Υπουργείο Ενέργειας

Το Υπουργείο Ενέργειας θεωρεί δικαιολογημένες τις πρόσφατες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, αφού, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του Υπουργείου ενώπιον της Επιτροπής Ενέργειας της Βουλής, έγιναν έλεγχοι χωρίς να προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα.

«Δεν εντοπίσαμε κάτι», είπε η εκπρόσωπος του Υπουργείου κληθείσα από από μέλη της Επιτροπής να αναφέρει κατά πόσο έγινε έλεγχος για τις τελευταίες αυξήσεις τιμών και ποια είναι τα αποτελέσματα.

Η τοποθέτηση του Υπουργείου Ενέργειας προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μελών της Επιτροπής Ενέργειας.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα υπέδειξε ότι στην Κύπρο παρατηρείται το φαινόμενο του «φτερού και της ρουκέτας», δηλαδή όταν υπάρχουν αυξήσεις στις τιμές αυτές μεταφέρονται άμεσα ενώ όταν υπάρχουν μειώσεις αυτές μεταφέρονται με μεγάλη καθυστέρηση.

Επίσης υπέδειξε ότι το Υπουργείο έχει το δικαίωμα με βάση τη νομοθεσία να προχωρήσει στην επιβολή πλαφόν, στις περιπτώσεις που παρατηρείται ακρίβεια.

Ακόμη, ο Κ. Κώστας εισηγήθηκε να εξεταστεί η μείωση της φορολογίας ώστε να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων.

Επιπρόσθετα υπενθύμισε ότι έχει εκπονηθεί μελέτη η οποία περιλαμβάνει εισηγήσεις για μείωση των τιμών των καυσίμων, όπως η δημιουργία αριθμού πρατηρίων με αυτοεξυπηρέτηση, ωστόσο δεν έχει αξιοποιηθεί στο βαθμό που θα έπρεπε.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy