Δικοινοτική παράσταση Θεάτρου στο Πέργαμος

ΠΗΓΗ KΥΠΕ

Δικοινοτική παράσταση θεάτρου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο κατεχόμενο χωριό, Πέργαμος, όπου το Σατιρικό Θέατρο με τη συμμετοχή Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων ηθοποιών παρουσίασε το έργο “Ο αγνοούμενος” της Τουρκοκύπριας συγγραφέως και σκηνοθέτιδας, Αλιγιέ Ουμμανέλ.

Σημερινή ανακοίνωση από το Σατιρικό Θέατρο αναφέρει ότι σε χαιρετισμούς τους πριν την έναρξη της παράστασης, οι διοργανωτές, αναφέρθηκαν στη σημασία τέτοιων δικοινοτικών εκδηλώσεων σημειώνοντας ότι “η κοινωνία των πολιτών με εκδηλώσεις της αλλά και την πίεσή τους προς τους πολιτικούς θα συμβάλουν στην ειρήνη και την επανένωση του τόπου μας”.

“Οι άνθρωποι και των δύο κοινοτήτων μπορούν και θέλουν, αυτοί που δεν μπορούν και δεν θέλουν είναι οι πολιτικοί μας…Εμείς κάνουμε το καθήκον μας”, αναφέρει το Σατιρικό Θέατρο το οποίο έδωσε παράσταση σε πολιτιστικό κέντρο μεταξύ Λύσης και Περγάμους, το οποίο ανεγέρθη με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα στον κάμπο της Μεσαορίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το έργο της Αλιγιέ Ουμμανέλ “τονίζει τον κοινό πόνο και τις κοινές απώλειες που προκάλεσε ο πόλεμος και δημιουργεί συγκινητικές στιγμές, κατά τις οποίες οι θεατές έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν”.

Από τους ανθρώπους του Σατιρικού Θεάτρου, προσφέρθηκαν λουλούδια στους συντελεστές της παράστασης, ενώ, στο Σατιρικό Θέατρο, δόθηκε αναμνηστική πλακέτα.

Μέγας χορηγός του Σατιρικού Θεάτρου είναι ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ) και χορηγός, μεταξύ άλλων, και το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων 

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.