ΔΗΚΟ: Ο κ. Αναστασιάδης έχασε την πολιτική του αξιοπιστία

Η Τουρκία μετά την αθώωσή της από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ νιώθει δυνατή για να προχωρήσει σε κινήσεις μέχρι να ξεκινήσουν οι συνομιλίες, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ Άθως Αντωνιάδης.

Μιλώντας στον Άστρα είπε ότι ο διεθνής παράγοντας όχι μόνο δεν αποδίδει ευθύνες στην Τουρκία για το κυπριακό, αλλά οι ευθύνες επιρρίπτονται στη δική μας πλευρά. Είναι γι’ αυτό, ανέφερε, που χρειάζεται νέα στρατηγική, όπως αυτή που κατάθεσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος και η οποία περιλαμβάνει και το θέμα της ΑΟΖ.

Εκτίμησε ότι είναι η πιο κατάλληλη περίοδος για να προβάλουμε απέναντι στην Τουρκία την Κυπριακή Δημοκρατία που είναι ο νόμιμος εκφραστής της Κύπρου. Κατηγόρησε τον πρόεδρο Αναστασιάδη ότι έχασε την πολιτική αξιοπιστία του με την πολιτική που ακολούθησε στο κυπριακό και τις υποχωρήσεις στις οποίες προέβη. Κάλεσε τον πρόεδρο να δώσει στο εθνικό συμβούλιο τις επιστολές που είπε ότι έστειλε σε ηγέτες κρατών αναφορικά με το ναυάγιο των συνομιλιών, λέγοντας ότι και σε αυτές τις επιστολές καταγράφονται οι υποχωρήσεις του.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy