Δήλωση Ρήνας Κατσελλή για την οικογένειά της και το Dome

Στερούνται την περιουσία τους.

Από την τουρκική εισβολή όλη τη οικογένεια του Κώστα Κατσελλή, αρκετά μέλη της οποίας είναι πρόσφυγες, στερούνται την περιουσία τους στην Κερύνεια περιλαμβανομένου και του ιστορικού ξενοδοχείου Ντόουμ, του οποίου εξακολουθούν να είναι νόμιμοι ιδιοκτήτες.

Αυτό αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή της η πρώην βουλευτής Ρήνα Κατσελή, με αφορμή αναφορές που έγιναν την περασμένη εβδομάδα τόσο από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου όσο και άλλα μέσα μαζικής επικοινωνίας για τη διαμάχη μεταξύ Τουρκοκύπριων και Τούρκων επιχειρηματιών για το ποιος θα εκμεταλλεύεται το ιστορικό ξενοδοχείο Κατσελλή Dome στην Κερύνεια.

Μάλιστα, σημειώνει, αναγγέλθηκε και η δημιουργία σχετικού ντοκιμαντέρ από τα κατεχόμενα, στο οποίο αναφερόταν ο Κώστας Ζαμπαρλούκος, ένας από τους διευθυντές του ξενοδοχείου μέχρι την τουρκική εισβολή (εγγονός του Κώστα Κατσελλή).

Η όλη παρουσίαση, αναφέρει η κ. Κατσελλή, έδινε την εντύπωση ότι η διαδοχή στην εκμετάλλευση του ξενοδοχείου από την οικογένεια Κατσελλή στις τουρκικές κατοχικές αρχές έγινε ομαλά. Τα μαζικά μέσα ενημέρωσης παρέλειψαν να αναφέρουν ότι ο Κώστας Ζαμπαρλούκος ήταν ένας από τους τέσσερις νόμιμους ιδιοκτήτες που διηύθυναν το ξενοδοχείο το 1974 και παρέμεινε σε αυτό με τους άλλους εγκλωβισμένους ενάμιση χρόνο.

Η κα Κατσελλή διευκρινίζει ότι ήταν ο τελευταίος που εκδίωξαν οι κατοχικές αρχές από το ξενοδοχείο στις 21/10/1975. Έμεινε από τότε στο Πέλλαπαϊς αναγκαστικά με άλλους εγκλωβισμένους, μέχρι που ήρθε στις ελεύθερες περιοχές στις 3 του Γενάρη 1976.

Ο Κώστας Κατσελλής μετά από αυτό πέθανε την ίδια χρονιά, στις 12 του Ιούνη, απαρηγόρητος πρόσφυγας στη Λεμεσό, στερημένος από όλη τη νόμιμη περιουσία του και θάφτηκε στη Λεμεσό.

«Από την τουρκική εισβολή όλη η οικογένεια του Κώστα Κατσελλή, αρκετά μέλη της οποίας είναι πρόσφυγες», επισημαίνει, «στερούνται την περιουσία τους στην Κερύνεια συμπεριλαμβανομένου και του ιστορικού ξενοδοχείου Ντόουμ, του οποίου εξακολουθούν να είναι νόμιμοι ιδιοκτήτες».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy