Δημιουργία πλατφόρμας «Προσφέρω» από Γρ. Επιτρόπου Εθελοντισμού και CYTA

Στη δημιουργία της πλατφόρμας «www.prosfero.com.cy» προχώρησαν το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και η CYTA.
 
Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού αναφέρει πως σκοπός της Πλατφόρμας είναι να εξυπηρετεί τόσο τις Εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές και Οργανώσεις (ΜΚΟ), όσο και τους πολίτες, επιχειρήσεις κ.ά.,  έχοντας ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων.
 
Όπως σημειώνει «δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες ή φορείς  να συνεισφέρουν αγαθά και υπηρεσίες μέσω της πλατφόρμας, ενώ λειτουργεί επίσης και ως βοηθητικό εργαλείο για τις ΜΚΟ να προβάλλουν το έργο και τις ανάγκες τους. Κύριος στόχος είναι η ανάπτυξη διαδραστικής επικοινωνίας μεταξύ των ΜΚΟ και της Κοινωνίας των Πολιτών».
 
«Η συμμετοχή στην πλατφόρμα «www.prosfero.com.cy» παρέχεται δωρεάν σε όσες ΜΚΟ επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτή. Η Πλατφόρμα «www.prosfero.com.cy» λειτουργεί ήδη με σημαντικό αριθμό ΜΚΟ που εκπαιδεύτηκαν από την εθελοντική οργάνωση TOGETHER CYPRUS με την υποστήριξη της CYTA», προσθέτει η ανακοίνωση.

Σε χαιρετισμό του, στη διάσκεψη Τύπου για την ανακοίνωση της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Προσφέρω», ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιάννης Γιαννάκη, ανέφερε πως «σημαντικός μας πυλώνας είναι και η αναγνώριση της Μη Τυπικής και Άτυπης Μάθησης», για να προσθέσει πως «η αναγνώριση των δεξιοτήτων και γνώσεων οι οποίες αποκτούνται εκτός της επίσημης εκπαίδευσης, και πιο συγκεκριμένα στον τομέα του εθελοντισμού».
 
«Όλα αυτά είναι μέρος της ολοκληρωμένης πολιτικής μας για την στήριξη του τρίτου τομέα, του τομέα της κοινωνίας των πολιτών. Δημιουργώντας στρατηγικές συνεργασίες, όπως αυτήν  με την εταιρεία CYTA,  μια συνεργασία η οποία ξεκίνησε με ανθρωπιστικές δράσεις τον καιρό της κρίσης, επίσης  με την στήριξη στη δημιουργία των ‘Σπιτιών του Εθελοντή’ με παροχή δωρεάν υποδομής  διαδικτύου και ενδυναμώθηκε ακόμα περισσότερο η συνεργασία αυτή,  με την δημιουργία δωρεάν από την CYTA της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ’Προσφέρω’», συμπλήρωσε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy