Δημήτρης Μάρης: «Αιώνια Πράσινος»

Στην παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Αιώνια Πράσινος» προχώρησε ο Δημήτρης Μάρης. Με τον τρόπο αυτό ο ελλαδίτης μέσος έβαλε τέλος στην πλούσια καριέρα του στο ποδόσφαιρο. Αγωνίστηκε σε αρκετές ομάδες σε Κύπρο και Ελλάδα και κάθε μια από αυτές είναι και ένα διαφορετικό κεφάλαιο στη ζωή του. Με αυτή τη δομή έγινε και το βιβλίο. Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στην ιδιωτική σχολή Φόρουμ και το παρών τους έδωσαν αρκετοί φίλοι του Δημήτρη.

Παρών ήταν ο πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας Δώρος Σεραφείμ, ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού ομίλου παλαιμάχων Λευκωσίας Πέπης Ιακώβου. Την παρουσία τους στην εκδήλωση έδωσαν αρκετοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας, όπως είναι ο Νίκος Χαραλάμπους, ο Νικόλας Γεωργίου, ο Γιάννος Καλοθέου, ο Κάρολ Κονστανιάν, ο Κυριάκος Ανδρέου και ο Θεόδουλος Χρυσός. Στην εκδήλωση εκπροσωπήθηκε και ο ΠΑΣΠ δια του προέδρου του Σπύρου Νεοφυτίδη.

Ο Δημήτρης Μάρης στην ομιλία του επεσήμανε πως «η συγγραφή του βιβλίου, έγινε για να διαβάζω εγώ, τα παιδιά μου τα ανιψάκια μου την ταπεινή μου ιστορία και να την ακούει ο άνθρωπος που ήθελα να βρίσκεται πάντα δίπλα μου. Είχαμε ξεκινήσει μαζί όμως η μοίρα τον άφησε κάπου να μας περιμένει πριν από 15 χρόνια.

Έτσι αφού σε κάθε αγώνα σκεφτόμουν ότι μας έλειπε ο αδελφός μας ο Πάνος, θέλησε να τα γράψω όλα και να του τα αφιερώσω. Το βιβλίο γράφτηκε στη μνήμη του». Η άλλη αιτία που οδήγησε στην έκδοση αυτού του βιβλίου, σύμφωνα με τον Δημήτρη, είναι η ανάγκη που νιώθει ένας αθλητής να βρει τρόπο να αλλάξει θέση με τους φιλάθλους της αγαπημένης του ομάδας, να ανέβει στην κερκίδα και να ανταποδώσει τη στήριξη και την αγάπη του κόσμου.

«Ευχή μου είναι όλοι οι παίκτες της Ομόνοιας να νιώσουν τις δονήσεις της κερκίδας μας και να πολλαπλασιάσουν τις δυνάμεις τους για να φέρουν τίτλους και επιτυχίες», κατέληξε. Ο Δημήτρης Μάρης ευχαρίστησε τη σύζυγό του Άννα που είναι πάντα δίπλα του και τον κάνει καλύτερο άνθρωπο. Παράλληλα ευχαρίστησε όλους όσοι ήταν παρών στην εκδήλωση.

Ο Χρίστος Αποστολίδης που επιμελήθηκε τα κείμενα του βιβλίου, τόνισε πως δεν θα γραφόταν ούτε μια γραμμή στο βιβλίο, εάν ο Δημήτρης δεν είχε τόσο έντονη παρουσία στα γήπεδα. «Κάθε φορά που θυμάται κάποιος τον Δημήτρη, ένα χαμόγελο σχηματίζεται στο πρόσωπό του και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για οποινδήποτε ασχολείται με το ποδόσφαιρο».

Ο προπονητής Νώντας Χριστινάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε σε κάτι που είπε ο Ξυλούρης:«Ο άνθρωπος δεν χρειάζεται πολλά για να είναι ευτυχισμένος. Φτάνει να έχει 2-3 φίλους να τον αγαπούν πραγματικά και χρήματα τόσα για να μπορεί να τους κερνά». Για να περάσεις καλά και για να πιεις ένα ποτήρι κρασί με τους φίλους σου, είπε ο κ. Χριστινάκης, πρέπει να έχει τέτοιους φίλους και ο Δημήτρης είναι ένας από αυτούς.

Ο Χριστόδουλος Ελληνόπουλος, διευθυντής πωλήσεων της Metlife, γνώρισε τον Δημήτρη το 2008 όταν σκόραρε το γκολ εναντίον του ΑΠΟΕΛ και συνεργάστηκαν μαζί το 2012. Δήλωσε χαρούμενος που στην ομάδα της Metlife ανήκει ο Δημήτρης.

Ο Νικόλας Γεωργίου στη δική του ομιλία σχολίασε τον τίτλο του βιβλίου. Είπε πως ο Δημήτρης μπορεί να μην αγωνίστηκε πολλά χρόνια στην Ομόνοια, αλλά ο τίτλος «Αιώνια Πράσινος» τα λέει όλα. Τον χαρακτήρισε τίμιο ποδοσφαιριστή και σκληρό μαχητή.

Ο Νίκος Χαραλάμπους τόνισε πως αξία έχει το ταξίδι. «Μη ψάξεις στην Ιθάκη για μεγάλα πράγματα».

Στο βήμα κλήθηκε και ο πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας Δώρος Σεραφείμ, ο οποίος σχολίασε ότι όταν ο Δημήτρης πήγαινε στην Ομόνοια, αυτός αποχωρούσε. «Εκείνο που μπορεί να πει κάποιος με βεβαιότητα, είναι πόσο ενθουσιώδης παίκτης ήταν ο Μάρης. Τίμιος και ειλικρινείς. Τα λέει έξω από τα δόντια και είναι προς τιμή του. Η τιμιότητα και η ειλικρίνεια έχουν πέραση».

Στη συνέχεια τόνισε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των σωματείων, για να βγάλουν ταλέντα τα οποία θα αφήσουν το δικό τους στίγμα στο ποδόσφαιρο. Για αυτό το λόγο δεν θα πρέπει να λέγεται από δημοσιογράφους ότι πρέπει να μπουν περισσότερα χρήματα από τα σωματεία. Εδώ είναι που χρειάζεται και η στήριξη της Πολιτείας, κατέληξε ο κ. Σεραφείμ.

Το βιβλίο του Δημήτρη Μάρη πωλείται στην Μπουτίκ της Ομόνοιας, στο Xpression Copy center στα Λατσιά, στο περίπτωση «Ευρώπη» στο Αρεδιού και στο κατάστημα LEGEA Sports στην Αραδίππου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy