Δημοσκόπηση Bridging Europe: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ – Τρίτο κόμμα το ΚΚΕ (γραφήματα)

Η Bridging Europe έδωσε στη δημοσιότητα μια δημοσκόπηση που ανατρέπει την εικόνα που παρουσιάζουν οι υπόλοιπες. Στη δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και τα social media της εταιρίας, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πρώτο κόμμα με 20,1%, ενώ η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί με 18,5%.

Ως τρίτο κόμμα καταγράφεται το ΚΚΕ με 6,9%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,2%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,2%. Εκτός βουλής καταγράφονται η Λαϊκή Ενότητα με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,4%, η Ένωση Κεντρώων με 1,5%, ενώ πάνω από το Ποτάμι που καταγράφει μόλις 1,1% βρίσκεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,2%.

Ανάλογο είναι και το αποτέλεσμα που καταγράφεται στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών. Εκεί ο Αλέξης Τσίπρας καταγράφει 46% θετικών και πολύ θετικών γνωμών, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται στο 18%.

Στη σχετική λίστα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλαμβάνει την 4η θέση καθώς ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 27% θετικών και πολύ θετικών γνωμών βρίσκεται δεύτερος και ο Πάνος Καμμένος με 23% τρίτος.

Τέλος οι ερωτηθέντες φέρονται να κατηγορούν για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησς τη γερμανική κυβέρνηση σε ποσοστό 67%, έναντι 10% που απαντά πως φταίει η κυβέρνηση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy