Δημοσκόπηση GPO: Ανεβαίνει ο Σ. Μαλάς – Πέφτει ο Ν. Παπαδόπουλος

Κόντρα στις προβλέψεις των προηγούμενων δημοσκοπήσεων που ήθελαν τον Νικόλα Παπαδόπουλο να περνά στον δεύτερο γύρο των εκλογών με μια σχετική άνεση, έρχεται στο φως μια νέα δημοσκόπηση από την εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO, η οποία δείχνει ότι τα πράγματα για τον Παπαδόπουλο δεν θα είναι και τόσο εύκολα.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της έρευνας κατέδειξαν ότι ο Σταύρος Μαλάς βρίσκεται μόλις μισή μονάδα πίσω από τον Νικόλα Παπαδόπουλο, με 22,5% και 23% αντίστοιχα.

Το φαβορί των προεδρικών εκλογών φαίνεται να είναι ο Νίκος Αναστασιάδης, λαμβάνοντας ποσοστό 35%.

Συνεπώς, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εστιάζεται στο ποιος υποψήφιος θα καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο των επικείμενων εκλογών.

Συσπείρωση ΑΚΕΛ και μείωση δημοτικότητας Παπαδόπουλου

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε προηγούμενη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την GPO τον περασμένο Ιούλιο, ο Σταύρος Μαλάς λάμβανε ποσοστό 17,9% ενώ ο Νικόλας Παπαδόπουλος 29.7%.

Στην τελευταία έρευνα που διενεργήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο από την ίδια εταιρεία, ο Νικόλας Παπαδόπουλος λάμβανε 24,8% ενώ ο Σταύρος Μαλάς 22%.

Είναι εμφανές ότι από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα έχει αρχίσει να καταρρέει η δημοτικότητα του Παπαδόπουλου, ενώ την ίδια ώρα να ανεβαίνει αυτή του Μαλά, με το ΑΚΕΛ να σημειώνει συσπείρωση στις τάξεις του 76,7%.

Μάλιστα, το 35% των ερωτηθέντων θεωρούν τον Σ. Μαλά ως τον υποψήφιο που βρίσκεται πιο κοντά στη μεσαία τάξη.

Όσον αφορά το ποιος βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη, ο Σταύρος Μαλάς βρίσκεται πρώτος με 28,5%, ακολουθεί ο Νίκος Αναστασιάδης με 26% και τρίτος ο Νικόλας Παπαδόπουλος με 18,4%.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των υποψηφίων

Σύμφωνα με τα ευρήματα, βασικό μειονέκτημα του Αναστασιάδη φαίνεται να είναι η αναξιοπιστία, ενώ βασικό πλεονέκτημα του η εμπειρία.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος παρουσιάζει αρκετά μειονεκτήματα, μεταξύ των οποίων τα μεγάλα λόγια, η απειρία, η ανωριμότητα και η αλαζονεία. Τα πλεονεκτήματα του εστιάζουν στο νεαρό της ηλικίας του και στο γεγονός ότι είναι πλούσιος.

Όσον αφορά τον Σταύρο Μαλά, τα κύρια του πλεονεκτήματα είναι το ότι είναι άφθαρτος ειλικρινής και ανθρώπινος, ενώ βασικό μειονέκτημά του είναι η πολιτική απειρία.

Κάλια Ανδρέου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy