Δύο αεροσκάφη συνετρίβησαν χθες βράδυ

Συνολικά 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες σε ξεχωριστά αεροπορικά δυστυχήματα σε Κολομβία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην Κολομβία, 11 άνδρες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας σκοτώθηκαν χθες Παρασκευή όταν το μεταγωγικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν υπέστη μηχανική βλάβη και συνετρίβη στη βόρεια επαρχία Σέζαρ με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο όλοι οι επιβαίνοντες, ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία της χώρας.

Τα καμένα συντρίμμια του αεροπλάνου εντοπίστηκαν κοντά στην πόλη Αγκουστίν Κοντάτσι, στην περιοχή Λας Παλόμας, περίπου 780 χλμ. βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα.

Η Πολιτική Αεροπορία ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι το αεροσκάφος, ένα μεταγωγικό CASA 235, υπέστη βλάβη στους κινητήρες. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος είχε κάνει λόγο για 12 νεκρούς στο δυστύχημα. Κάνοντας λόγο για «ένα φρικτό δυστύχημα», ο Πρόεδρος Σάντος εξέφρασε στην ανάρτησή του στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter «συλλυπητήρια στις οικογένειες» των θυμάτων του.

Πτώση ιδιωτικού αεροσκάφους στο Χάμσαϊρ

Plane crash at Blackbushe airport

Παράλληλα, ένα ιδιωτικό τζετ με τρεις επιβάτες κι έναν πιλότο συνετρίβη στη νότια Αγγλία χθες με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους όλοι οι επιβαίνοντες, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Χάμσαϊρ, προσθέτοντας ότι διεξάγεται έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Βρετανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το αεροσκάφος ήταν νηολογημένο στη Σαουδική Αραβία και είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Μαλπένσα, στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία το αεροσκάφος συνετρίβη σε ένα χώρο όπου ήταν σταθμευμένα αυτοκίνητα προς πώληση κοντά στον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου Μπλάκμπους, 65 χλμ. νοτιοδυτικά του Λονδίνου.

Όταν προσέκρουσε στο έδαφος εξερράγη και εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι στο αεροπλάνο πιθανόν επέβαιναν μέλη της οικογένειας του Οσάμα μπιν Λάντεν, του άλλοτε ηγέτη της αλ Κάιντα ο οποίος σκοτώθηκε από πυρά των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ το 2011.

Μια εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας είπε στο Ρόιτερς: «Δυστυχώς δεν υπήρξαν επιζώντες. Στο αεροσκάφος επέβαιναν τέσσερις άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του πιλότου».

«Δεν τραυματίστηκε κανείς στο έδαφος», είπε εξάλλου η εκπρόσωπος.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος ήταν νηολογημένο στο κράτος του Κόλπου και πρόσθεσε ότι συνεργάζεται με τους ερευνητές στη Βρετανία για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Εξάλλου, «το Γραφείο Έρευνας Αεροπορικών Ατυχημάτων του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας εκφράζει τα πιο βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων», σύμφωνα με ανακοίνωσή του που εκδόθηκε στο Ριάντ.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy