Δύο χρόνια φυλάκιση σε 40χρονη για κλοπή 40 χιλιάδων από γέροντα

Ποινή φυλάκισης δύο χρόνων επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε 40χρονη από τη Βουλγαρία για απάτη και κλοπή 40 χιλιάδων ευρώ σε βάρος 95χρονου από τη Λάρνακα.  Η 40χρονη κατόρθωσε να αποσπάσει ποσό 40 χιλιάδων ευρώ από τον υπερήλικα από την πώληση διαμερίσματος του τελευταίου και εξαφανίστηκε στη χώρα της όπου συνελήφθη τελικά.

Όλα άρχισαν το Σεπτέμβριο του 2014 όταν ο γέροντας, μαζί με την 59χρονη σύζυγο του από τη Βουλγαρία, μετέβη σε κτηματομεσιτικό γραφείο και έθεσε προς πώληση το διαμέρισμα του στη Λάρνακα. Το κτηματομεσιτικό γραφείο βρήκε αγοραστές από την Ουκρανία έναντι 42 χιλιάδων ευρώ και η αγοραπωλησία προχώρησε με τη συμφωνία να προβλέπει εξόφληση του αντιτίμου και μεταβίβαση το Σεπτέμβριο του 2015.

Τελικά, οι Ουκρανοί αγοραστές επέσπευσαν την ολοκλήρωση της πράξης η οποία προγραμματίστηκε να ολοκληρωθεί το περσινό καλοκαίρι. Όταν όμως η κτηματομεσίτρια επισκέφθηκε τον υπερήλικα ιδιοκτήτη στο διαμέρισμά του για να προχωρήσει η εξόφληση και μεταβίβαση, συνάντησε εκεί την 40χρονη Άνι Σεργκέεβα Χρίστοβα από τη Βουλγαρία. Η γυναίκα συστήθηκε ως θετή κόρη της συζύγου του 95χρονου και είπε στην κτηματομεσίτρια ότι η μητέρα της απουσίαζε στη Βουλγαρία και δεν μπορούσε να έλθει στην Κύπρο για την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας.

Κατόπιν τούτου, ο 95χρονος παραχώρησε πληρεξούσιο στην 40χρονη για να ολοκληρώσει την πράξη, κάτι που έγινε στις 13 Ιουλίου 2015. Η Χρίστοβα όμως, αντί να παραδώσει τις 40 χιλιάδες ευρώ (αφαιρέθηκαν τα έξοδα) στον πωλητή, τσέπωσε τα χρήματα και επέστρεψε στη χώρα της! Μετά από αίτημα των κυπριακών αρχών, εντοπίστηκε στη Βουλγαρία και συνελήφθη.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy