Δύο διαδοχικές γεωτρήσεις το φθινόπωρο στο τεμάχιο 10

Ολοκληρώθηκε η γεωφυσική, απομένει η περιβαλλοντική μελέτη από την ExxonMobil.

Με δύο γεωτρήσεις τον Οκτώβρη – Νοέμβρη υπολογίζεται να προχωρήσει η Exxon Mobil, αντιπροσωπεία της οποίας συναντήθηκε χθες με τους Υπουργούς Εξωτερικών και Ενέργειας.

Ο προγραμματισμός της ExxonMobil για γεωτρήσεις στην Κύπρο συνεχίζεται κανονικά, ανέφερε στο ΚΥΠΕ πηγή της εταιρείας στην Κύπρο, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του αντιπροέδρου της εταιρείας για την Ευρώπη, Ρωσία και Κασπία, Ασία, Ειρηνικό και Μέση Ανατολή, Τρίσταν Άσπρεϊ, χθες στην Κύπρο, ενώ έχουν ολοκληρωθεί και οι απαραίτητες μελέτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει γίνει η γεωφυσική και υπολείπεται να γίνει προσεχώς η περιβαλλοντική μελέτη. Όπως δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, στο περιθώριο των εγκαινίων του καζίνο στο Ζακάκι, προγραμματίζονται δύο γεωτρήσεις, η μία μετά την άλλη στο τεμάχιο 10.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι αυτού του είδους οι δραστηριότητες είναι πολύ αβέβαιες. ”Το είδαμε και στο παρελθόν, ασφαλώς το τεμάχιο 10 προκάλεσε τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό στον τρίτο γύρο αδειοδότησης, οπότε έχουμε τις προσδοκίες, αλλά αναμένουμε τις γεωτρήσεις και ελπίζουμε να επιβεβαιωθούν”, ανέφερε.

Όπως πληροφορούμαστε, στις συναντήσεις της η αντιπροσωπεία συζήτησε και τη γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή και δεν φαίνεται να υπάρχουν ανησυχίες από τις προκλήσεις και δηλώσεις της τουρκικής πλευράς, αφού αυτές εντάσσονται στο προεκλογικό παιχνίδι του κ. Ερντογάν. «Δεν είναι τυχαίο που και οι Ισραηλίτες ανέβαλαν το ψήφισμα για τη γενοκτονία των Αρμενίων», ανέφερε διπλωματική πηγή στη «Χ».

Νίκη Κουλέρμου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy