Δύο λανθασμένες ταυτοποιήσεις οστών εντόπισε η ΔΕΑ

Δύο νέες λανθασμένες ταυτοποιήσεις λειψάνων που είχαν γίνει το 2005 στο πλαίσιο του μονομερούς προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας για εκταφές και ταυτοποίηση οστών από τα κοιμητήρια Κωνσταντίνου και Ελένης και Λακατάμιας εντόπισε πρόσφατα η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ).
 
‘Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, τα οστά των δυο ατόμων ταυτοποιήθηκαν πρόσφατα στο πλαίσιο του προγράμματος εκταφής, ταυτοποίησης και επιστροφής Λειψάνων αγνοουμένων της ΔΕΑ. Τα λείψανα του ενός εντοπίστηκαν στη Μόρα και του άλλου στο Κιόνελι.
 
Οι οικογένειες των δυο ατόμων είχαν αρχικά ειδοποιηθεί το 2007, στο πλαίσιο του μονομερούς προγράμματος εκταφών και ταυτοποιήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, πως τα οστά τους είχαν εντοπιστεί στο κοιμητήριο Λακατάμιας και πως έγινε ταυτοποίησή τους.
 
Τώρα η ΔΕΑ προβαίνει σε ενημέρωση των συγγενών τους για τις λανθασμένες ταυτοποιήσεις. Στην περίπτωση του ενός η ταφή των οστών είχε γίνει το 2012. Τώρα η οικογένεια πρέπει να επιστρέψει τα λείψανα στη ΔΕΑ.
 
Στη δεύτερη περίπτωση τα οστά δεν είχαν παραληφθεί από τους συγγενείς, επειδή αυτοί επέμεναν ότι η διαδικασία που είχε ακολουθηθεί δεν ήταν ορθή.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy