Δύο λιμάνια, ένα σκάνδαλο και ένας υπουργός

Του Τάσου Περδίου

Για το επίπεδο των πολιτικών ικανοτήτων του Υπουργού Μεταφορών και Έργων νομίζω έχει κατασταλάξει η κοινωνία. Εάν έχει διαφορετική αντίληψη ο κ. Δημητριάδης ας σερφάρει έτσι πρόχειρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θα του κάνει καλό στην αυτογνωσία. Το ότι ήταν ένα πολιτικά ανύπαρκτο πρόσωπο το οποίο βρέθηκε σε υπουργικό θώκο με ταχύτητα μεγαλύτερη και από διάττοντα αστέρα το μάθαμε εξαρχής. Στη συνέχεια, με τους χειρισμούς, μάθαμε ότι ένας υπουργός είναι ικανός να πάρει ένα έργο έτοιμο και χρηματοδοτημένο και να το οδηγήσει δύο χρόνια εκτός χρονοδιαγράμματος. Αυτό ακριβώς έπραξε με τη νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Στην πορεία του χρόνου όμως, μάθαμε επίσης ότι ένα νεοφιλελεύθερο στέλεχος, όταν βρεθεί από το πουθενά σε θέση εξουσίας, μπορεί να καταστεί επικίνδυνο για το δημόσιο συμφέρον. Το ότι ο κ. Δημητριάδης συμμετείχε με εντελώς απαράδεκτο, και μάλλον και παράνομο τρόπο, στις διαδικασίες καθορισμού των όρων παραχώρησης του λιμανιού της Λεμεσού στους ιδιώτες καπελώνοντας στην ουσία τους τεχνοκράτες, δεν το λέμε εμείς. Το λέει ο Γενικός Ελεγκτής.

Τα τελικά συμβόλαια άρχισαν να αβγατίζουν με εξωφρενικά προνόμια που πήραν οι πολυεθνικές στο λιμάνι Λεμεσού σε βάρος του δημοσίου, μέσα από την εμπλοκή του αρμόδιου υπουργού. Ο οποίος δεν αισθάνθηκε καμία υποχρέωση να ενημερώσει κανέναν από τους… ιθαγενείς ότι προκειμένου να πείσει τους ιδιώτες να σηκώσουν το ασήκωτο βάρος των κερδών εκατομμυρίων από τη Λεμεσό, αποφάσισε να τους παραχωρήσει και ως μπόνους, το πλαφόν στο εμπόριο στο λιμάνι της Λάρνακας. Προσέξτε. Την υιοθέτηση πλαφόν στις εμπορικές δραστηριότητες στο λιμάνι Λάρνακας ώστε να έχει εξασφαλισμένο κύκλο εργασιών ο ιδιώτης στη Λεμεσό την αποκαλύψαμε εμείς στη “Χ”. Πώς; Μελετώντας μια επιστολή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας προς τον κ. Δημητριάδη με οργίλο ύφος. Τι αποδείκνυε εκείνη η επιστολή; Ότι προκειμένου να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα, ο κ. Δημητριάδης και οι κυβερνώντες δεν είχαν πρόβλημα να ποδοπατήσουν όχι μόνο το δημόσιο συμφέρον, αλλά και άλλα ιδιωτικά συμφέροντα, μικρότερου μεγέθους.

Αυτή είναι η ουσία. Η σημερινή κυβέρνηση, με τον Δημητριάδη και τον κάθε Δημητριάδη σε εκτελεστικά πόστα, πιστεύει σε ένα και μόνο ιερό ευαγγέλιο. Την υποταγή στα θέλω των πολυεθνικών συμφερόντων και την εξυπηρέτησή τους με κάθε τρόπο. Κι όποιον πάρει ο χάρος…

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy