Δύο ναυτικά ατυχήματα με αγνοούμενους στη Βρετανία

Οχτώ ναυτικοί αγνοούνται και ένας νοσηλεύεται τραυματισμένος μετά από δύο ναυτικά ατυχήματα ανοιχτά των ακτών της Βρετανίας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Βορείως της Σκωτίας σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του πληρώματος πλοίου που βρέθηκε ημιβυθισμένο από παραπλέον επιβατηγό πλοίο.

Πρόκειται για το υπό κυπριακή σημαία φορτηγό πλοίο Cemfjord, το οποίο μετέφερε τσιμέντο. Οι αρχές λένε ότι δεν έλαβαν κανένα σήμα κινδύνου από τον καπετάνιο και ότι οι πιθανότητες εντοπισμού επιζώντων είναι αμυδρές.

Οι επτά Πολωνοί και ένας Φιλιππινέζος μέλη πληρώματος αναζητούνται από σκάφη της ακτοφυλακής, ελικόπτερα διάσωσης και άλλα πλοία.

Εν τω μεταξύ, τα 25 μέλη πληρώματος του νορβηγικού φορτηγού πλοίου Hoegh Osaka που έπλεε ανοιχτά του Σαουθάμπτον στη Θάλασσα της Μάγχης και πήρε κλίση όταν προσέκρουσε σε ρηχά διασώθηκαν από ελικόπτερο και σκάφη της ακτοφυλακής.

Το πλοίο που μετέφερε αυτοκίνητα παραμένει σε κλίση 45 μοιρών, εμποδίζοντας την κυκλοφορία σε έναν θαλάσσιο διάδρομο με πολλή κίνηση.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy