Δίωρη στάση εργασίας από ΠΑΣΥΝΟ μετά απο ξυλοδαρμό νοσηλευτή

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ) καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό νοσηλευτών, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η συντεχνία «η υπομονή μας έχει εξαντληθεί από τις βίαιες πράξεις εναντίον των νοσηλευτών, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να αποσύρουμε όλα τα μέλη μας από τα ΤΑΕΠ σε δίωρη στάση εργασίας μεθαύριο Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017, από τις 12 μ. μέχρι τις 2 μ.μ.».

«Η υπομονή των νοσηλευτών έχει εξαντληθεί. Εκτός από τον υπέρμετρο φόρτο εργασίας λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης των κρατικών νοσηλευτηρίων, αντιμετωπίζουμε συχνά και τα περιστατικά βίας τα οποία πολλαπλασιάζονται λόγω της ανοχής της πολιτείας», αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Η συντεχνία υπογραμμίζει πως «η παροιμία ‘φωνή βοώντος εν τη ερήμω’ ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση αυτή, καθώς εδώ και δύο χρόνια προειδοποιούμε τα Υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης ότι δεν υπάρχει ασφαλές περιβάλλον που να επιτρέπει στους εργαζόμενους στα νοσηλευτήρια να εκτελούν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους. Προτείναμε μέτρα χωρίς καμιά συγκίνηση ή ενδιαφέρον από την πολιτεία».

«Επιτέλους ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί την κατάντια των ΤΑΕΠ και να καταλάβει ότι για την όλη κατάσταση οι τελευταίοι που ευθύνονται και πληρώνουν είναι οι εργαζόμενοι, και δη οι νοσηλευτές. Η συντεχνία μας έχει προειδοποιήσει πολλές φορές το Υπουργείο Υγείας για την ασφάλεια στα νοσοκομεία, χωρίς καμιά ανταπόκριση. Γι’ αυτό είμαστε υποχρεωμένοι εκ των γεγονότων να αντιδράσουμε και να προστατεύσουμε τα μέλη μας», καταλήγει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy