Συναινετικό πνεύμα από Συντεχνίες – καλούν ΣΚΤ σε διαπραγμάτευση

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δηλώνουν έτοιμες για δυναμικά μέτρα στην περίπτωση συνέχισης των μονομερών ενεργειών της ΣΚΤ και παράταση της αγωνίας των εργαζομένων για το τί μέλλει γενέσθαι

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΕΟ και ΣΕΚ καλούν άλλη μια φορά την εργοδοτική πλευρά στον Συνεργατισμό να καταθέσει μέχρι την Τρίτη να καταθέσει την πρόταση της για να προχωρήσει η διαδικασία για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου των εργαζομένων.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ οι Σάββας Τούλουπος της ΠΕΟ και Ελισσαίος Μιχαήλ της ΣΕΚ τόνισαν ότι οι δυο πλευρές βρίσκονται ακόμη μακριά.

Κάλεσαν επίσης την εργοδοτική πλευρά να μην εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν παρουσιάζεται ενωμένο στη διαπραγμάτευση.

Ταυτόχρονα απηύθυναν πρόσκληση προς την ΕΤΥΚ να συμπορευθεί στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, επικρίνοντας την για το γεγονός ότι επέλεξε μόνη της να διαπραγματευτεί.

Με τη λήψη δυναμικών μέτρων απειλούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στον Συνεργατισμό εάν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη δεν υπάρξουν εξελίξεις για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου των εργαζομένων.

ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΠΑΣΥΔΥ αναμένουν ακόμη και αυτό το διήμερο πρόσκληση για διάλογο, ενώ σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η διαπραγμάτευση τονίζουν ότι τα δυναμικά μέτρα θα περιλαμβάνουν και εργαζόμενους σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και στο δημόσιο τομέα.

Οι συντεχνίες ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα δεχθούν μονομερείς ενέργειες από την εργοδοτική πλευρά.

Με δυναμικά μέτρα απειλεί και η ΕΤΥΚ, ζητώντας από την εργοδοτική πλευρά την κατάθεση ενός ελκυστικού πακέτου για τους εργαζόμενους που θα αποχωρήσουν.

Χθες ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης επέρριψε την ευθύνη στις συντεχνίες, εκφράζοντας την ελπίδα να μη θυματοποιηθούν οι εργαζόμενοι του Συνεργατισμού  εξαιτίας του αχρείαστου ανταγωνισμού μεταξύ  των ηγεσιών των συντεχνιών. Τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ένα λογικό σχέδιο προσθέτοντας ότι οι προοπτικές και οι επιλογές δεν είναι απεριόριστες, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι επείγει η λήψη αποφάσεων για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy