Διπλάσιοι οι εθελοντές για το Lets do it Cyprus!

Τριαντα-τρεις χιλιάδες εθελοντές σε σχέση με 15,000 πέρσι δήλωσαν συμμετοχή μέχρι σήμερα για την καμπάνια Let’s do it Cyprus! που είναι μέρος της καμπάνιας Let’s do it World! μίας παγκόσμιας εκστρατείας καθαρισμού, που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από σκουπίδια. Ο αριθμός των εθελοντών αυξάνεται καθημερινά, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Η καμπάνια αυτή είναι το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα και η μεγαλύτερη κίνηση πολιτών, που έχει οργανωθεί ποτέ στον κόσμο. Η ιδέα για αυτή την κινητοποίηση γεννήθηκε το 2008 στην Εσθονία. Σήμερα στο Let’s do it World! συμμετέχουν πέραν των 100 χωρών, ανάμεσά τους και η Κύπρος.

Στην Κύπρο η εκστρατεία διοργανώνεται από το Δίκτυο Εθελοντών Together Cyprus! και την Επίτροπο Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου και στηρίζεται από τον Επίτροπο Εθελοντισμού και ΜΚΟ Γιάννη Γιαννάκη, το Τμήμα Δασών, την Ένωση Δήμων και την Ένωση Κοινοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι η επίσημη έναρξη της εκστρατείας Let’s Do It! Cyprus «KαθαρίΖΩ την Κύπρο» θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, την Κυριακή 2 Απριλίου στις 10.00πμ, μπροστά από το εκκλησάκι των Δεκατριών Οσιομαρτύρων και Ομολογητών, στο Γραμμικό πάρκο πίσω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy