Διπλωματική κρίση μεταξύ Αθήνας και Μόσχας

Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Αθήνας και Μόσχας μετά την απέλαση Ρώσων διπλωματών με την κατηγορία παράνομων ενεργειών που απειλούν την εθνική ασφάλεια. Με το ίδιο νόμισμα θα απαντήσουμε, διαμηνύει η Μόσχα

Λόγο για απέλαση Ρώσων διπλωματών για λόγους εθνικής ασφάλειας κάνει αναφορά η Καθημερινή.

Η αθηναϊκή εφημερίδα που επικαλείται πληροφορίες από υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές αναφέρει την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα για παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας.

Ανάμεσα στις κατηγορίες που απευθύνει η Αθήνα προς τους διπλωμάτες είναι οι απόπειρες αλίευσης και διακίνησης πληροφοριών, αλλά και χρηματισμού κρατικών λειτουργών. Η συγκεκριμένη υπόθεση φέρνει στην επιφάνεια μια υπόγεια ένταση που φαίνεται να υπάρχει ανάμεσα σε Αθήνα και Μόσχα, τα τελευταία δύο χρόνια, για λόγους οι οποίοι συνδέονται και με το γενικότερο περιβάλλον ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.

Με άμεση απάντησή της ρωσικής πλευράς στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών από τις ελληνικές αρχές, την οποία ανακοίνωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax, το οποίο επικαλείται το Reuters, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι «θα υπάρξει απάντηση στην απέλαση από την Ελλάδα των Ρώσων διπλωματών με τον ίδιο τρόπο».

Την ίδια ώρα το πρακτορείο RIA επικαλούμενο τις δηλώσεις του βουλευτή Αντρέι Κλιμόφ ανέφερε ότι η Μόσχα θα προχωρήσει στην απέλαση δύο Ελλήνων διπλωματών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy